Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

MTB maratons ar pirmo posmu 17. aprīlī sāksies Tukumā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

MTB maratons ar pirmo posmu 17. aprīlī sāksies Tukumā
Foto: MTB maratons

''Vivus.lv'' MTB maratona organizatori informē, ka šajā nedēļas nogalē sāksies jaunā sezona Tukumā, kur sacensības noritēs četrās distancēs - bērnu braucienā, pusaudžu braucienā, pusmaratonā un maratonā.

Šogad ''Vivus.lv'' MTB maratona sezona sāksies Tukumā, kas bija 2020.gada populārākais posms velobraucēju vidū. Tukuma trase ir interesanta un ar dažādiem jauninājumiem. Pirmajā posmā būs iespēja startēt četrās distancēs - MTB maratonā (25-100 km), pusmaratonā (25-50 km), pusaudžu braucienā (10-20 km) un bērnu braucienā (200m - 2km).

Kā pirmie plkst. 10:00 distancē dosies maratona distances dalībniekiem, bet uzreiz pēc tam sacensības sāks pusaudžu distances dalībnieki. Vēlāk maratona trasē dosies arī mazākie sacensību dalībnieki, bet kā noslēdzošie plkst.11.30 startēs pusmaratons. Visi sacensību laiki vēl var mainīties laikapstākļu dēļ, tāpēc dalībniekiem aicinājums sekot līdzi informācijai mājaslapā vai MTB maratona sociālo tīklu vietnēs.

Tukuma trases organizators Māris Perševics sagatavojis interesantu trasi visiem braucējiem: Tā ir ļoti līdzīga 2020. gada trasei, kad posms oficiāli nenotika, bet gribētājiem tika dota iespēja to izmēģināt. Sākuma daļā pamatā ir grants un meža ceļi pāris kilometru garumā, kas lēnām pāriet uz meža ceļu un taciņu jeb ''singletrack'' savienojumu. Ja neskaita trases sākuma daļu un maratona distances pāreju otrajā aplī, tad grants ceļi ir ļoti maz, un pārsvarā trasi veido meža ceļi un taciņas.

Pagājušā gada sezonā MTB maratona distancē uzvaras laurus kopvērtējumā plūca Oskars Muižnieks un Beāte Kovgere. Oskars jauno sezonu ir gaidījis ar nepacietību: ''Domāju, ka man personīgi 2022.gada MTB maratona sezona neliks vilties. Pēdējos gados ir izveidojušās labas MTB tradīcijas visās no vietām, kurās tas tiek organizēts. Trases tiešām ir interesantas. Super, ka Tukuma posms šajā sezonā atkal ir atpakaļ. Dalībniekiem, gatavojoties šim maratonam, iesaku vairāk sagatavošanas posmu treniņprocesā aizvadīt, braucot pa meža taciņām un tehniski sarežģītākām vietām, jo te nepietiek tikai ar spēcīgām un izturīgām kājām. Ir jāprot arī pietiekami labi pārvaldīt velo, lai spētu ekonomiskāk braukt mežā. Mani novērojumi ir, ka tieši šajā komponentē vidējais Latvijas braucējs zaudē visvairāk.''

Beātei šī sezona sākusies nedaudz vēlāk, bet tas nemazina Beātes sacensību garu un sezonas sākuma gaidas: ''Es ļoti gaidu to momentu, kad varēšu uzkāpt uz velo un nobraukt kaut vai treniņu! Visiem dalībniekiem, līdzjutējiem un atbalstītājiem novēlu izbaudīt sacensību garšu un lai visiem jaudīga sezona!'' Savukārt pusmaratona distancē uzvaru distancēs svinēja Ģirts Cirvelis un Krista Pūcīte. Ģirts priecīgi smaida un gatavojās: ''Noteikti arī šajā sezonā redzēsiet mani uz starta līnijas! Šogad sagaidu konkurenci no junioriem, jo, redzot stiprus juniorus, ir cerība nākotnē viņus ieraudzīt profesionāļu rindās. Tā kā iepriekšējā sezona noslēdzās ar nepatīkamu traumu novēlu visiem veselību un lai sezona bez traumām!

Dāmu konkurences līdere Krista Pūcīte aicina mīlēt sevi un ieklausīties savā organismā: ''Jau tagad ir skaidrs, ka gaidāmā velo sezona būs karsta! Novēlu katram izvirzīt sasniedzamus mērķus un, ja ne sasniegt, tad vismaz pietuvoties tiem. Pats galvenais, ko novēlu visiem šajā sezonā - mīlēt sevi un ieklausīties savā organismā, saudzēt tehniku un draudzēties ar līdzcilvēkiem.''

Informāciju sagatavoja:
MTB maratona organizatori