Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Ceļš uz "Super Bowl" sākas Sinsinati

Ceļš uz "Super Bowl" sākas Sinsinati
Sinsinati "Bengals" cīņā ar Ņujorkas "Jets"
Foto: AFP/Scanpix

Ar spēli starp vietējo "Bengals" vienību un Ņujorkas "Jets" šovakar 23:30 pēc Latvijas laika ASV pilsētā Sinsinati (Ohaio) sāksies Nacionālās Futbola līgas (NFL) izslēgšanas spēles, kuru divas labākās komandas februārī tiksies gadskārtējā "Super Bowl" finālspēlē Maiami.

Ja "Bengals" savu vietu "play-off" izcīnīja paši, uzvarot visas sešas spēles AFC Ziemeļu divīzijas ietvaros, tad grūti būs apšaubīt, ka "Jets" komandai sezonas izskaņā paveicās vairāk kā jebkuram citam. Pēdējās divās spēlēs viņiem pretī stājās divas komandas, kam uzvara par katru cenu vairs nebija nepieciešama - Indianapolisa un Sinsinati. Abas spēles Ņujorka uzvarēja, tajā skaitā savus šīsdienas pretiniekus pat sagrāva (37:0!) un kā piektā iespraucās kārotajā labāko sešiniekā - tieši tik komandu no katras konferences piedalās izslēgšanas spēlēs.

Turpretī "Bengals" krietni veiksmīgāk aizvadīja tieši sezonas pirmo pusi - ilgus gadus pieticīgo komandu vienubrīd jau sāka pieskaitīt favorītiem, tomēr otrā daļa sanāca stipri saraustīta. Komandu skāra vairākas traģēdijas - no šīs pasaules traģiski šķīrās uzbrucējs Kriss Henrijs un komandas trenera asistenta Maika Cimmera sieva, secen negāja arī savainojumi un reizēm gluži vienkārši nevedās spēle. Tomēr līdz tam iekrātais handikaps pār sāncenšiem izrādījās pietiekams, izšķirošajos brīžos komanda saņēmās, un tikai otro reizi 20 gadu laikā "Bengals" atkal cīnīsies izslēgšanas spēlēs. Pirms četrām sezonām tāda iespēja jau bija, bet to spēli Sinsinati faniem labāk neatgādināt... Bez savainotajiem līderiem "Bengals" smagā spēlē zaudēja, bet uzvarētāji - Pitsburgas "Steelers" pārsteidzoši tika līdz finālam, kur triumfēja un aizsāka savu turpmāko gadu veiksmju sēriju, kamēr tobrīd šķietami atdzimstošie "Bengals" vēlreiz uz pāris gadiem nogrima līgas tabulas lejasdaļā.

Veiksmīgā sezonas izskaņa acīmredzot atstājusi iespaidu uz "Jets" galveno treneri Reksu Raienu. Kā citādi izskaidrot trenera lepno paziņojumu, ka viņa komanda nu ir visa turnīra favorīti? Pirms dažām nedēļām Raiens bija pārliecināts, ka "Jets" zudušas jebkādas izredzes... Apetīte rodas ēdot, taču, lai cik draudīga būtu "Jets" pussargu līnija un aizsardzība, komanda nav bez trūkumiem. Saspēles vadītāja pozīcijā "Jets" darbojas debitants Marks Sančess, kurš, kā jau lielākā daļa jaunpienācēju, ar stabilitāti neizceļas. Tieši šis faktors un labu malējo uzbrucēju trūkums nosaka komandas mazliet vienveidīgo spēli uzbrukumā, galveno uzsvaru liekot uz aizsardzību, kur lielākā zvaigzne ir Darels Rīviss, kā arī Tomasa Džonsa un Šona Grīna veiksmīgo spēli pa zemi.

Mājnieku - "Bengals" komandā gaidāmā spēle īpaša varētu būt saspēles vadītājam Karsonam Palmeram, kurš tā arī pa īstam nav attaisnojis savulaik noslēgto NFL līgas rekordlīgumu. Jau minētajā spēlē ar "Steelers" Palmers pašā spēles sākumā guva savainojumu un bija spiests komandas zaudējumu vērot no malas. Septiņās līgā pavadītajās sezonās savulaik par topošo zvaigzni uzskatītais spēlētājs bieži mocījies ar savainojumiem un tā arī nav ticis ne pie vienas "play-off" uzvaras, par ko vairāk nerunājot. Šogad "Bengals" beidzot ir tik ilgus gadus pietrūkušais augstas klases pussargs - Sedriks Bensons, kā arī, iespējams, labākais malējo aizsargu duets līgā - Leons Hols un Džonatans Džozefs, kamēr Palmeru iegrožojis komandas pēdējā laikā izvēlētais konservatīvais spēles plāns. Ja minētie spēlētāji un arī Palmers parādīs savu labāko spēli, nav nekāda pamata domāt, ka atkārtosies nedēļu vecais spēles scenārijs. Tad arī faniem nebūs jāpamet stadions pirms spēles beigām, bet televīzijai - jālemj, vai nepārslēgties uz kādu citu pārraidi. No otras puses - uz ko gan vēlā janvāra pēcpusdienā pārslēgties...

Izmantotie resursi:
nfl.com

Kas uzvarēs "Bengals" un "Jets" spēlē?

  • 22

  • 13


1 2 3 86 komentāri

     [+] [-]

, 2010-01-09 19:43, pirms 14 gadiem
Man kkā gribas likt uz Jets, Bengals nav mani pārliecinājuši ar savu sezonas beigu sniegumu. Rīviss tīri labi tiek galā ar Očo.

     [+] [-]

, 2010-01-09 19:47, pirms 14 gadiem
Būtu priecīgs par Bengals panākumu, bet pēc zaudējuma pagājušajā nedēļā neticu ka viņi būs spējīgi uzvarēt Jets

     [+] [-]

, 2010-01-09 20:09, pirms 14 gadiem
Es gan ticu!!

     [+] [-]

, 2010-01-09 21:47, pirms 14 gadiem
Bengals samals miltos Jets,no chance for NY!

     [+] [-]

, 2010-01-09 22:56, pirms 14 gadiem
Bengals savā laukumā jāuzvar - ja demonstrēs to sniegumu, uz ko viņi ir spējīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:32, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Es lieku uz Bengals! Skatīšos šo spēli! Parasti jau vinnē tā komanda, kam labāks QB, un šoreiz tie ir Bengals!
Tiesa, taču Palmers nav nekāds izcilais QB, tā kā Bengals šajā aspektā nav pārāk liels pārsvars. Jets ir klasiska komanda ar spēcīgu aizsardzību un nospiedošu ''running game'', turklāt šai komandai ir ''raksturiņš'', pārliecības viņiem netrūkst.

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:38, pirms 14 gadiem
Kas par sākumu Bengals! 57 jardu kick-off return. Liek atcerēties Bears-Colts Super Bowl pirms dažiem gadiem, kad Hesters sāka ar kick-off TD, bet beigās Bears diezgan pārliecinoši zaudēja. Katrā ziņā Bengals var berzēt rokas, iniciatīva jau ir viņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:42, pirms 14 gadiem
Kas par kļūdu, Jets pārņem iniciatīvu.

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:44, pirms 14 gadiem
Vāks kaut kāds. Nebūtu noslēgts tas ilgtermiņa līgums, Kouls noteikti būtu jālaiž vaļā pēc sezonas. Visu sezonu viņš nav parādījis gandrīz neko, kaut tika ņemts kā otrais WR...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:45, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Cik daudz tos Chellendž drīkst ņemt?
Divus, ja abi veiksmīgi - trešo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:46, pirms 14 gadiem
Challenge, bet izskatās, ka nekas netiks mainīts, tam jābūt fumble.

Kouls tiešām nav sevi attaisnojis, vēl Jets sastāvā atceros, ka viņš bija tiešām augstas klases WR, big play eksperts. Tikko izcēlās ar big time turnover.

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:46, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: Tiesa, taču Palmers nav nekāds izcilais QB, tā kā Bengals šajā aspektā nav pārāk liels pārsvars.
Tu gribi teikt, ka Palmers nav krietni labāks par to debitantu?

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:46, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Spēlē vai puslaikā?
Visā spēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:48, pirms 14 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Tu gribi teikt, ka Palmers nav krietni labāks par to debitantu?
Ir, taču lieta ir tā, ka pats Palmers nav tik izcils, ka varam to saukt par baigo priekšrocību. Turklāt Jets secondary ir tiešām labs - Rīviss, Rouds...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:52, pirms 14 gadiem
Ja Palmeram dod iespēju pa īstam uzspēlēt, kas šogad noticis reti, tad viņš būs ne sliktāks par gandrīz jebkuru QB līgā. Problēma ir tā, ka viņam nav tā atbalsta, kas iepriekšējos gadus, plus vēl viņš pussezonu jau spēlē ar beigtu pirkstu.

Pa to laiku Jets uzbrukumā nevar izdarīt gandrīz neko.

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:52, pirms 14 gadiem
Bengals Special teams pašlaik ir spēles dominējošā vienība. Jets uzbrukumā būs smagi izskatās.

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:53, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nedzirdēju, vai ir kāda informācija, cik auksts tur ir? Izskatās, ka stingros mīnusos.
Kādi mīnus 10 C varētu būt. Precīzi neatceros, cik teica.

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:53, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nedzirdēju, vai ir kāda informācija, cik auksts tur ir? Izskatās, ka stingros mīnusos.
21, bet ASV ir tas šutks, ka šie vēl mēra to, cik grādus var just ''uz ādas'', kas šoreiz ir 11 pēc fārenheita.

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:55, pirms 14 gadiem
Viesturs Lācis rakstīja: Ja Palmeram dod iespēju pa īstam uzspēlēt, kas šogad noticis reti, tad viņš būs ne sliktāks par gandrīz jebkuru QB līgā. Problēma ir tā, ka viņam nav tā atbalsta, kas iepriekšējos gadus, plus vēl viņš pussezonu jau spēlē ar beigtu pirkstu.

Pa to laiku Jets uzbrukumā nevar izdarīt gandrīz neko.
Es nesaku, ka Palmers ir slikts QB. Manuprāt, viņa lielākā problēma ir konsekvence, viņš var nospēlēt ļoti labi, bet citā spēlē jau diezan nožēlojami. Turklāt Sančezs ir labākais QB šīs sezonas draftā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:57, pirms 14 gadiem
Bijušais Ravens FS Leonards glītu tackle uztaisīja, baltais DB ar Ravens spēku. Jets secondary tiešām ir viens no labākajiem līgā.

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:57, pirms 14 gadiem
Nu šodien izskatās, ka viņam sākumā drusku uzdod nervi. Citādi viss būs kārtībā.

     [+] [-]

, 2010-01-09 23:58, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Re ku čalendžu netaupa arī Jetsi, cerams, šiem arī anulēs.
Ātrumā likās, ka šitais challenge būs veiksmīgs, Kalvels piezemējās uz bumbas šķiet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-10 00:00, pirms 14 gadiem
Bengals vajadzētu pieturēties pie running game, tas pagaidām ir tas, kas dzen šos uz priekšu.

     [+] [-]

, 2010-01-10 00:01, pirms 14 gadiem
Redz kā, Kouls! Šis gan bija efektīvs ''route''.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-10 00:03, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Eu, a jums nelikās tas tačdawns tāds šaubīgs? Tā skaitās, ja tikai ar vienu pēdu uz linijas uzkāpj? Te arī nebriest čelindž?
Pašlaik ir noteikumi, ka jādabū pāri līnijai bumba. Kur spēlētājs tai brīdī atrodas, tas ir vienalga, ja līdz tam nav izkāpis ārpus laukuma. Var pārlikt pār līnijai izstieptā rokā u.tml.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 86 komentāri