Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Cerības zaudējušās lauvas saplosa Rodžersu, aizsūtot "Seahawks" uz play-off

Emils Ozerinskis

Cerības zaudējušās lauvas saplosa Rodžersu, aizsūtot "Seahawks" uz play-off
Kenets Vokers un Džīno Smits. Foto: AFP/Scanpix

Aizvadīta Nacionālās futbola līgās (NFL) noslēdzošā regulārās sezonas nedēļa, kurā noskaidrojās pēdējās divas izslēgšanas spēlēs iekļuvušās komandas. Play-off sasniedza neizteiksmīgā duelī uzvarējusī Maiami "Dolphins" un dramatiskus notikumus piedzīvojusī Sietlas "Seahawks", kas būs ļoti lielu pateicību parādā Detroitas "Lions" futbolistiem.

Aizvadītās nedēļas otrajā pusē NFL sabiedrība atviegloti uzelpoja pēc ziņām, ka Bufalo "Bills" drošībnieka pozīcijas spēlētājs Demars Hemlins, pēc pagājušās pirmdienas spēles laikā piedzīvotās sirds apstāšanās, nu spēj elpot paša spēkiem un ir atvienots no mākslīgās elpināšanas ierīcēm. Futbolists spēj sarunāties ar ģimeni un ārstiem, kā arī šajā svētdienas naktī vēroja savas komandas spēli televīzijā.

Par sava slimnīcā esošā komandas biedra iepriecināšanu parūpējās Bufalo "Bills" atsitienu atgriezējs Nakīms Hainss (k-ret: 2TD, 235 jardi), kurš ar spēles pirmo darbību veica 96 jardu skrējienu pāri visam laukumam. Hainss kick off atgriešanu pārvērta punktos nevis vienu, bet divas reizes. Trešajā ceturtdaļā Hainss veica 101 jardu skrējienu pāri laukumam, ieliekot pamatus "Bills" panākumam pār Jaunanglijas "Patriots". Džošs Alens (pass: 3TD, 1INT, 254 jardi) regulārās sezonas izskaņā veica trīs piezemējumu piespēles un nokārtoja beigu rezultātu 35:23. Tas nodrošināja Bufalo vienībai otro pozīciju Amerikas futbola konferencē.

"Patriots" zaudējums Bufalo nozīmēja Bila Beličeka otro palikšanu ārpus izslēgšanas spēlēm pēdējo 14 gadu laikā. Ar Jaunanglijas neveiksmi ceļš uz play-off cīņām atvērās Maiami "Dolphins" komandai, kura briesmīgi vājā spēlē ar 9:6 uzvarēja Ņujorkas "Jets". Visi delfīnu spēlē gūtie punkti tika veikti ar bumbas spērieniem vārtos. Nelaimīga par "Dolphins" pēdējā minūtē realizēto trīs punktu spērienu bija Pitsbrugas "Steelers", kas ar 28:14 uzveica Klīvlendas "Browns". Ar šo uzvaru gan bija par īsu play-off sasniegšanai. Pitsburgas rindās ar piezemējumu atzīmējās vienīgais no Vatu brāļiem, kurš spēlē uzbrukumā - Dereks Vats. Viņš spēlē mūsdienu NFL teju izmirušajā balsta pussarga pozīcijā.

Santaklarā savu pēdējo karjeras spēli aizvadīja aizsardzības superzvaigzne Džejdžejs Vats. Izcilais futbolists, kurš pēc pieciem gadiem neapšaubāmi tiks iekļauts Slavas zālē, no NFL atvadījās ar diviem "sekiem". Ar ovācijām par aizvadīto karjeru Vatam pateicās ne tikai savas komandas līdzjutēji, bet arī pretinieku Sanfrancisko "49ers" fani un komandas spēlētāji.

Kopumā gan Sanfrancisko "49ers" visai droši valdīja spēlē pret Arizonas "Cardinals". Saspēles vadītājs Broks Purdijs (pass: 3TD, 178 jardi) divreiz gala zonā sameklēja balsta uzbrucēju Džordžu Kitlu (rec: 2TD, 29 jardi), bruģējot savas komandas ceļu uz uzvaru ar 38:13. Kalifornijas komanda konferencē saglabāja otro pozīciju, jo līdervienība Filadelfijas "Eagles" nosargāja panākumu pret ar rezervistiem spēlējošo Ņujorkas "Giants".

Pamatīga drāma izvērtās cīņā par pēdējo Nacionālās futbola konferences brīvo play-off vietu. Losandželosas "Rams", kurai neko nevajadzēja, turēja pamatīgā spriedzē Sietlas "Seahawks", kurai vajadzēja pašas uzvaru un Grīnbejas "Packers" zaudējumu. Lielu spēles daļu jūras vanagi atradās iedzinējos, tomēr ar pamatlaika pēdējo sekunžu spērienu Sietla varēja uzvarēt. No 52 jardiem spērējs Džeisons Majers trāpīja pa štangu.

Spēles papildlaikā par galveno notikumu kļuva drošībnieka Kuandrē Digsa pārtvertā bumba pēc Beikera Meifīlda (pass: 1INT, 174 jardi) piespēles. Ja Digss nebūtu paspējis izcili nospēlēt aizsardzībā, Vanam Džefersonam atvērtos brīvs ceļš uz vieglu piezemējumu un aunu uzvaru. Džīno Smits (1TD, 2INT, 213 jardi) aizgādāja bumbu līdz spēriena pozīcijai un pagarinājumā Majers nepievīla, trāpot starp stabiem no 32 jardiem. Uzvarot ar 19:16, Sietlai nācās gaidīt uz iznākumu pamatturnīra pēdējā spēlē.

Līdz ar "Seahawks" uzvaru cerības uz izslēgšanas spēlēm zaudēja Detroitas "Lions", kurai priekšā bija pamatturnīra finālspēle pret Grīnbejas "Packers". Siera galvām vajadzēja uzvaru, lai tiktu pie septītās vietas un izslēgšanas spēlēm. Pret pieredzes bagāto Āronu Rodžersu (pass: 1TD, 1INT, 205 jardi) lauvēni uz zemes neapgūlās un ķepas gaisā nepacēla. Debitants Eidens Hačinsons divreiz notvēra Rodžersu savos nagos, bet pussargs Džamals Viljamss (rush: 2TD, 72 jardi) izšķirošajā spēles nogrieznī iestūma bumbu gala zonā, izraujot Detroitai uzvaru ar 20:16.

Lai gan pašiem "Lions" futbolistiem tas sezonas gala iznākumu nemainīja, tomēr gavilēt varēja Sietlas "Seahawks", kas ar "Packers" zaudējumu kļuva par pēdējo play-off vietu ieguvušo komandu. Šī kļuvusi tikai par trešo sezonu kopš Rodžersa izcīnītā Super Bowl titula (2010. gada sezonā), kad saspēles vadītājs ar Grīnbejas "Packers" nav spējis iekļūt izslēgšanas spēļu cīņās.

Hjūstonas "Texans" spēlētāji un treneri pierādīja, ka pat līgas vājākā komanda cīnīsies līdz pēdējai sekundei. Hjūstonas vienība, kurai sliktākās bilances dēļ bija būtu bijušas tiesības iegūt gaidāmā NFL drafta pirmo izvēli, cīnījās līdz beigām un izrāva uzvaru ar 32:31 pār Indianapolisas "Colts". Šī teksasiešu uzvara uzlaboja Hjūstonas bilanci līdz trīs uzvarām un neizšķirtam, kas deva "Texans" labāku bilanci nekā Čikāgas "Bears". Līdz ar to lāči tikuši pie kopējās pirmās drafta izvēles pirmo reizi kopš 1947. gada.

Uzvara sezonas pēdējā spēlē un pirmās drafta izvēles atņemšana kļuva par trenera Lovi Smita "atvadu dāvanu" no Hjūstonas "Texans". Pēc sezonas pēdējās spēles Teksasas komanda uzteica darbu 64 gadus vecajam trenerim.

Izslēgšanas spēļu pāri "wild card" nedēļā

AFC zarsNFC zars
Chiefs1.Eagles
Bills - Dolphins2. - 7.49ers - Seahawks
Bengals - Ravens3. - 6.Vikings - Giants
Jaguars - Chargers4. - 5.Buccaneers - Cowboys

NFL izslēgšanas spēles sāksies ar dueļiem sestdienas naktī, kad norisināsies spēles Sanfrancisko un Džeksonvillā. Svētdienas vakarā cīņā dosies komandas, kas cīkstēsies Bufalo, Minesotā un Sinsinati, bet pirmdienas nakts spēle norisināsies Tampā.

NFL 18. nedēļas spēles

SpēleRez.SpēleRez
Raiders - Chiefs13:31Jaguars - Titans20:16
Falcons - Buccaneers30:17Bills - Patriots35:23
Bears - Vikings13:29Bengals - Ravens27:16
Colts - Texans31:32Dolphins - Jets9:6
Saints - Panthers7:10Steelers - Browns28:14
Broncos - Chargers31:28Eagles - Giants22:16
49ers - Cardinals38:13Seahawks - Rams19:16
Commanders - Cowboys6:26Packers - Lions16:20

Amerikas futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Bills13-3Bengals12-4Jaguars9-8Chiefs14-3
2.Dolphins9-8Ravens10-7Titans7-10Chargers10-7
3.Patriots8-9Steelers9-8Colts4-12-1Raiders6-11
4.Jets7-10Browns7-10Texans3-13-1Broncos5-12

Nacionālā futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Eagles14-3Vikings13-4Buccaneers8-949ers13-4
2.Cowboys12-5Lions9-8Panthers7-10Seahawks9-8
3.Giants9-7-1Packers8-9Saints7-10Rams5-12
4.Commanders8-8-1Bears3-14Falcons7-10Cardinals4-13

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/

     [+] [-]

, 2023-01-09 11:51, pirms gada
Atlaida Smithu,jo uzvarēja pēdējo spēli un zaudēja pirmo piku

     [+] [-]

, 2023-01-09 13:59, pirms gada
Ja nav noslēpums, cik stundas ir jāvelta, lai izveidotu tik apjomīgu rakstu?

  +1 [+] [-]

, 2023-01-09 14:53, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Ja nav noslēpums, cik stundas ir jāvelta, lai izveidotu tik apjomīgu rakstu?
Iepriekšējā vakara astoņos sāku skatīties spēļu kārtu, izmantojot Redzone piedāvāto pārraidi. Kā individuālo spēli pēc paralēli uzlieku savu iecienītāko komandu. Otrā spēļu loga laikā, kas sākas ~23:30, ja ir darba spars, sarakstu galvenās lietas no agrā loga. Tā skatos līdz uznāk plīsiens. Reizēm sagaidu pēdējo nakts spēli 3:15, reizēm nē.
Pēc desmitiem mostos un lieku kopā visu pārējo. Ja esmu bijis čakls, tad ir iespēja paspēt pirms pusdienlaika publicēt, ja nē tad ir pēc.

Atzīšos, ka pirmajā gadā, kad jeņķfutbolam ķēros klāt, apraksti bija samocīti. Taču ar šo formātu, gribētos ticēt, ka ir izdevies atrast uztveramu am.futbola atspoguļošanas veidu.

     [+] [-]

, 2023-01-10 16:31, pirms gada
Emīls Ozerinskis rakstīja: Iepriekšējā vakara astoņos sāku skatīties spēļu kārtu, izmantojot Redzone piedāvāto pārraidi. Kā individuālo spēli pēc paralēli uzlieku savu iecienītāko komandu. Otrā spēļu loga laikā, kas sākas ~23:30, ja ir darba spars, sarakstu galvenās lietas no agrā loga. Tā skatos līdz uznāk plīsiens. Reizēm sagaidu pēdējo nakts spēli 3:15, reizēm nē.
Pēc desmitiem mostos un lieku kopā visu pārējo. Ja esmu bijis čakls, tad ir iespēja paspēt pirms pusdienlaika publicēt, ja nē tad ir pēc.

Atzīšos, ka pirmajā gadā, kad jeņķfutbolam ķēros klāt, apraksti bija samocīti. Taču ar šo formātu, gribētos ticēt, ka ir izdevies atrast uztveramu am.futbola atspoguļošanas veidu.
Paldies par ieskatu savā darbā! Iespaidīgs entuziasms, jo apstrādājamās informācijas apjoms ir milzīgs!