Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Fredetam divi uzvaras metieni, "Miami" 3x3 basketbolisti uzvar pirmajā "Masters" turnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Fredetam divi uzvaras metieni, "Miami" 3x3 basketbolisti uzvar pirmajā "Masters" turnīrā
Džimers Fredets. Foto: FIBA

Japānas pilsētā Ucunomijā sākusies Pasaules tūres jaunā sezona 3x3 basketbolā. Pirmajā "Masters" turnīrā uzvaras laurus plūca ASV izlases bāzes komanda "Miami", par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzīstot Džimeru Fredetu.

• Līdzīgi kā pērn jaunā Pasaules tūres sezona sākās Ucunomijā, Japānā, kur tikās pērnās sezonas labākās komandas, starp kurām nebija nevienas latviešu pārstāvētas vienības. No vadošajām komandām pārmaiņas piedzīvojusi Beļģijas vadošā komanda "Antwerp", kas nu savā vadošajā sastāvā startēs zem Bahreinas karoga un nosaukuma "Riffa".

• Turnīra pirmā diena atnesa sava veida pārsteigumus, ceturtdaļfinālā netiekot Šveices komandai "Lausanne", lietuviešu "Raudondvaris" un serbu "Partizan". Tas nedaudz atviegloja cīņas par vietu pusfinālā galvenajiem favorītiem. Pirmajā pusfinālā Serbijas komanda "Ub" trīs minūtes līdz spēles laika beigām bija iedzinējos ar 13:17 pret jau minēto "Riffa", vēl pēc pusotras minūtes bija iedzinējos ar 19:20, bet tomēr spēja izraut uzvaru ar 21:20. Tikmēr otrā pusfinālā ASV izlases bāzes komandu "Miami" finālā ar metienu pēdējā sekundē ieveda Džimers Fredets, tai ar 18:17 pārspējot Nīderlandes komandu "Amsterdam".

• Finālu ļoti labi sāka "Ub", pēc Dejana Majstoroviča precīzā tālmetiena izvirzoties vadībā ar 10:5. ASV komandai vajadzēja nepilnu minūti, lai panāktu izlīdzinājumu. Turpinājumā "Ub" spēja turēties nelielā vadībā, bet Kenjona Berija sekmīgā spēle ļāva "Miami" izvirzīties vadībā (18:17). Komandas apmainījās ar sekmīgiem uzbrukumiem, bet pēdējais vārds atkal bija Fredetam, kurš ar sekmīgu tālmetienu izrāva savai komandai uzvaru ar 21:20. Fredetu atzina arī par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

• Nākamais Pasaules tūres "Masters" turnīrs risināsies no 31. maija līdz 1. jūnijam Francijas pilsētā Marseļā. Tikmēr pirmais "Challenger" līmeņa turnīrs risināsies Dienvidkorejā 11. un 12. maijā, kurā komandas cīnīsies par vietu Čendu "Masters" turnīrā. Turnīram pieteikta arī Latvijas komanda "Adazi", kuras pieteikumā šobrīd atrodas Edmunds Elksnis, Mārcis Osis, Artūrs Strēlnieks un Kristaps Čavars.