Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone neizslēdz spēlēšanu Eiropas čempionātā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jēkabsone neizslēdz spēlēšanu Eiropas čempionātā
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: fibaeurope.com

Anete Jēkabsone-Žogota intervijā Basket.lv atklājusi, ka no izlases pavisam nav aizgājusi, taču par spēlēšanu nākamā gada Eiropas čempionātā Anete izlems ne ātrāk par nākamā gada pavasari.

Šobrīd viena no Latvijas labākajām basketbolistēm atrodas Maskavā, kur jaunajai sezonai gatavojas savā līdzšinējā komandā "Spartak". Bažas pirms jaunās sezonas radījis vasarā ASV gūtais ceļgala savainojums. Anete atzīst, ka savainojuma sekas nopietnākas esot tāpēc, ka laukumā atgriezusies ātrāk nekā vajadzētu: "Sun klubā teica, ka savainojums neesot tik nopietns, pēc operācijas četras nedēļas jau bija pagājušas – lai ejot un spēlējot. Pati gan jutu, ka kaut kas nav kārtībā un ar pilnu jaudu darboties nevaru. Jau pēc atgriešanās Latvijā magnētiskā rezonanse uzrādīja, ka viena ceļgala saite ir pietūkusi. Bija vajadzīgi rehabilitācijas treniņi – bez skriešanas un lekšanas. Padarbojos Rīgā, labi, ka "Spartak" vadība ļāva pakāpeniski palielināt slodzi. Tagad jau ir ok!"

Jēbabsone paudusi gandarījumu par otro sezonu Konektikutas komandas sastāvā: "Pēc pirmās sezonas pieredzes jau zināju, kas mani sagaida. Bija vieglāk iedzīvoties gan Amerikā, gan kolektīvā. Laukumā jutos drošāka, treneris man uzticējās. Arī komandai spēle gāja no rokas. Taču dabūju traumu, un viss pajuka. WNBA ir augstākais sieviešu basketbola līmenis, esmu priecīga, ka varu tur spēlēt un, ja būšu vesela, gribu tur atgriezties. Katrā treniņā var apgūt kaut ko jaunu, konkurence neļauj apstāties – tas man patīk."

Anete atklāja, ka sekojusi Latvijas izlases gaitām Eiropas čempionāta kvalifikācijā – redzējusi spēli pret Serbiju, bet informāciju par pārējiem mačiem ieguvusi, aplūkojot statistiku. Basketboliste apgalvo, ka no izlases pavisam nav aizgājusi, un nav izslēgta varbūtība, ka nākamvasar viņa nāks talkā valstsvienībai: "Neesmu teikusi, ka nekad vairs nespēlēšu valstsvienībā un tā nesaku arī tagad. Vienkārši domāju, ka pagājušajā sezonā man labākā izvēle ir WNBA. Diemžēl arī nākamgad Eiropas čempionāts sakrīt ar WNBA sezonu. Pagaidām nevaru solīt, ka spēlēšu valstsvienībā, bet nesaku arī, ka nespēlēšu."

Vaicāta par to, vai ir kontaktējusies ar izlases galveno treneri Georgiosu Dikeoulakosu, Anete atbildēja apstiprinoši: "Esam sazinājušies internetā, bet nopietnas sarunas nav bijušas. Arī viņam varēšu pateikt to pašu – vēl pāragri runāt par nākamo vasaru."

Izmantotie resursi:
Basket.lv

  +2 [+] [-]

, 2010-10-08 17:38, pirms 14 gadiem
tev jābūt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-08 18:01, pirms 14 gadiem
nu par to WNBA vajag kaartigi izdomaat.. neiet vinjai tur tik labi kaa eiropaa
Slēpts komentārs: aigars076

     [+] [-]

, 2010-10-08 18:10, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Tāpēc, ka tā ir pasaules labākā līga!!!!!!!!
nu taa jau par visu var rakstit.. eurobasket 2011 > olympic games > katra sportista sapnis

  +2 [+] [-]

, 2010-10-08 18:33, pirms 14 gadiem
Nu vismaz kaut kaada ceriiba ir...

  +5 [+] [-]

, 2010-10-08 18:58, pirms 14 gadiem
PILNS intervijas TEKSTS :
Jēkabsone: vasaras plāni noskaidrosies sezonas...

Paldies Guntim Keiselim!
Slēpts komentārs: JayM23

  +1 [+] [-]

, 2010-10-08 20:10, pirms 14 gadiem
Apsveicu vārdadienā ar nosacījumu, ja spēlēsi nacionālajā izlasē

  +1 [+] [-]

, 2010-10-09 13:31, pirms 14 gadiem
jēga ir tikai tad, ja Latvijai ir visaugstākie mērķi un vēlēšanās tikt uz Londonas OS, ja tāpat ķeksītim, labāk lai atpūšas. Un par treneri jātiek skaidrībā. Manuprāt, LBS guļ.