Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bosniešu zvaigzne Nurkičs piedāvā kļūt par prezidentu, lai izmēztu ap izlasi valdošo haosu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bosniešu zvaigzne Nurkičs piedāvā kļūt par prezidentu, lai izmēztu ap izlasi valdošo haosu
Jusufs Nurkičs. Foto: FIBA

Bosnijas un Hercegovinas izlase Eiropas čempionātā basketbolā tika pie divām uzvarām, tomēr ar tām bija par maz, lai izkļūtu no apakšgrupas. Vēl neilgi pirms turnīra finansiālo problēmu dēļ nebija skaidrs, vai bosnieši vispār dosies uz Ķelni. Komandas lielākā zvaigzne Jusufs Nurkičs piedāvājis pats visu sakārtot.

"Mums vienmēr sokas vai nu ļoti labi, vai nu ļoti slikti. Nekad nav pa vidu. Esmu lepns par puišiem, treneriem, profesionālo personālu. Ņemot vērā turbulenci, kurā iekļuvām, šāds rezultāts ir iespaidīgs. Mēs atdevām visu, un Bosnija un Hercegovina var lepoties," pauda Jusufs Nurkičs. Noslēdzošajās spēlēs pret Franciju un Lietuvu bija nepieciešama vismaz viena uzvara, lai sasniegtu izslēgšanas spēles, bet bosnieši piekāpās ar 68:81 un 70:87.

Vēl divas nedēļas pirms turnīra komandai nebija skaidrs, vai tiks savākti nepieciešamie līdzekļi, lai vispār varētu piedalīties Eiropas čempionātā. Dodoties uz Ķelni, Nurkičs publicēja fotogrāfiju, kurā redzams saspiedies lidmašīnā. Ikdienā 2,11 metrus garais centrs pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas klubu Portlendas "Trail Blazers", un aizvadītajā sezonā viņš izcēlās ar 15,0 punktiem un 11,1 atlēkušo bumbu.

"Viss sākas ar federāciju. Kas mums tur ir? Vai ir cilvēki, kuri gatavi vadīt, vai treneris mums tiek piešķirts desmit dienas pirms turnīra? Spēlēšana mums ir vieglākā daļa," rūgti secināja Nurkičs, kurš izteica gatavību ņemt lietas savās rokās.

"Dodiet man asociācijas prezidenta vietu, direktora vietu, valdi, un Bosnijai un Hercegovinai vairs nekad nebūs problēmas ar sagatavošanos, viesnīcām un ēdienu. Esmu gatavs pārņemt visas funkcijas," pauda Nurkičs. Centrs sacīja, ka Eiropas čempionāta laikā nācies cīnīties ne tikai pret sāncenšiem, bet arī pret nogurumu.

"Kāda gan jēga, ja četriem basketbolistiem jāguļ vienā gultā? Ja mēs nespējam atrisināt prioritātes? Cilvēkiem jāsaprot, ka nacionālā izlase stāv augstāk par visu. Mums sportistiem jānodrošina labākie apstākļi. Citādi nebūs nekāda progresa. Šāds sniegums ir brīnums. Brīnums izdevās, jo 12 puiši atdeva visu, kas ir viņu spēkos."

Izmantotie resursi:
https://sportsport.ba/kosarka/jusuf...
https://basketnews.com/news-177656-...