Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Izlases galvenais treneris Banki: ''Mūsu misija vēl nav izpildīta''

Izlases galvenais treneris Banki: ''Mūsu misija vēl nav izpildīta''
Luka Banki. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki ar LBS starpniecību publicējis vēstuli, kurā visiem pateicas par spilgto 2023. gadu, kā arī vērš uzmanību uz nākamajiem mērķiem 2024. gadā.

Ar vēstuli sabiedrībai gada izskaņā klajā nācis Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki. Publicējam to pilnā apmērā.

Sveika, Latvija!

2023.gada noslēgumā vēlos vēlreiz atgriezties pie sportiskajām emocijām, kuras esam piedzīvojuši kopā un kuru dēļ šis gads man ir kļuvis neaizmirstams.

Latvijas Basketbola savienības efektivitāte, komandas personāla kompetence, spēlētāju centība un līdzjutēju atbalsts bija ideālas sastāvdaļas receptei, kas ļāva īstenot katra mūsu atbalstītāja sapni: redzēt Latvijas valstsvienību jaunā sasniegumu līmenī.

Aizvadītā Pasaules kausa izcīņa deva iespēju visai pasaulei parādīt mūsu basketbolistu kvalitāti, kā arī viņu spēju vienoti tiekties pēc kopējā mērķa, spēles laukumā un ārpus tā iemiesojot vērtības, kas ir stūrakmens katras stipras komandas pamatos.

Būtu pareizi vēlreiz uzsvērt, ka aiz labiem sportiskajiem rezultātiem vienmēr slēpjas upurēšanās un atsacīšanās no kaut kā, liekot valstsvienības intereses augstāk par visu pārējo, lai mūsu ģimenes un visa tauta varētu lepoties ar mums un mūsu sniegumu.

Tāpēc vēlos vēlreiz pateikties visiem par šo ievērojamo un lielisko 2023. gadu – gan tiem, kas bija laukumā, gan tiem, kas strādāja birojos, ģērbtuvēs, arēnās, pilsētu laukumos, gan arī tiem, kas juta mums līdzi pie TV ekrāniem. Visiem, kas deva mums spēku cīnīties un uzvarēt – dažkārt arī par spīti negatīvajām prognozēm, dažkārt arī, iespējams, pārsniedzot mūsu objektīvo spēju robežas. Visiem, kas deva spēku pierādīt, ka mēs esam īpaši.

Taču tagad ir pienācis laiks vērst skatu nākotnē, novēlot, lai 2024. gadā ir veselība, lai iestātos miers un varam sajust neaizmirstamas sportiskas emocijas, kuras mums būs privilēģija kopā piedzīvot olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā jūlijā Rīgā.

Šis notikums atkal priekšplānā izvirzīs visu Latviju, ne tikai tās basketbola komandu, dodot iespēju izcelties ar mūsu siltumu, viesmīlību, iekļaujošu pieņemšanu un cieņu, kā to spēj dižas tautas un valstis.

Vēlreiz paldies, ka esat dāvājuši man godu būt daļai no jūsu kopienas! Paldies par iespēju turpināt atklāt jaunus ceļus, kas padara mūsu kopīgo ceļojumu unikālu un neaizmirstamu.

Mēs visi kopā soli pa solim kāpsim nākamajos kalnos, meklējot virsotnes, no kurām pavērsies skati un plašumi, par kādiem līdz šim bijām tikai sapņojuši un pēc kādiem esam tiekušies.

Mūsu misija vēl nav izpildīta.

Laimīgu Jauno gadu!

Mūsu zeme – Latvija!

Izmantotie resursi:
https://latvijav.basket.lv/luka-ban...


, 2023-12-30 11:28, pirms 5 mēnešiem
Nekad, mums nav bijis tik profesionāls , tik labs un pozitīvs treneris !!!
Paldies ka piekriti vadīt mūsu izlasi .
Tā nauda kas tiek maksāta viņam jau tagad 10 x ir atmaksājusies
Veiksmi tev Luka, veiksmi mums
Vēlreiz paldies tev Luka !!!!
, 2023-12-30 15:58, pirms 5 mēnešiem
Banki ir labākais!
, 2023-12-30 18:27, pirms 5 mēnešiem
Reti kurš latvietis tā uzrakstītu👍
, 2023-12-30 19:59, pirms 5 mēnešiem
Lieliski pateikts. Tieši tas, kas vajadzīgs, ne par maz un ne par daudz. Lai izdodas! 👍
, 2023-12-30 20:17, pirms 5 mēnešiem
Veiksmi arī teicamajam Banki gan pie Latvijas izlases, gan pie Virtus stūres! Lielisks treneris.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Luka Banki. Foto: FIBA
9

Latvijas izlase pirms OS kvalifikācijas aizvadīs divas pārbaudes spēles

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram sāks gatavoties 17. jūnijā, un divu nedēļu garumā gaidāmas divas pārbaudes spēles. Publiski ziņots par pārbaudes maču savā laukumā pret Ēģipti, taču gaidāma arī viesošanās pie Somijas.
Andrejs Gražulis. Foto: Aquila Basket Trento
25

Gražulim sezona beigusies priekšlaikus: Latvijas izlases līderim veiks ceļgala operāciju

Itālijas augstākās basketbola līgas komanda ''Trento'' pavēstījusi, ka sezona priekšlaicīgi noslēgusies tās līderim Andrejam Gražulim, kuram tiks veikta kreisās kājas ceļgala operācija.