Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Porziņģa komandas vadošais asistents kļūs par Dāvja Bertāna vienības galveno treneri

Porziņģa komandas vadošais asistents kļūs par Dāvja Bertāna vienības galveno treneri
Bostonas "Celtics" galvenais treneris Džo Mazula un viņa palīgs Čārlzs Lī. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Šārlotas "Hornets" pavēstījusi, ka par vienības nākamo galveno treneri kļūs 39 gadus vecais amerikānis Čārlzs Lī. ESPN vēstī, ka līgums noslēgts uz četrām sezonām.

Lī par asistentu Nacionālajā basketbola asociācijā strādā jau desmito sezonu. 2014. gadā viņš kļuva par Maika Budenholzera palīgu Atlantas "Hawks", kopā ar viņu 2018. gadā pārcēlās uz Milvoki "Bucks", palīdzot izcīnīt 2021. gada titulu, bet 2022. gadā tika paaugstināts par vadošo asistentu. Pirms gada Budenholzers tika atlaists, bet Lī devās uz Bostonas "Celtics", kur arī ieņēma vadošā asistenta posteni.

Trenera karjeru 2012. gadā Lī sāka Baknela universitātē, kurā divus gadus pavadīja asistenta lomā. Tieši Baknela universitāti Lī pabeidza kā spēlētājs un no 2006. līdz 2010. gadam spēlēja šaipus okeānam Izraēlā, Beļģijā un Vācijā, pārstāvot arī Kārļa Šiliņa pašreizējo komandu "Gottingen".

Lī iepazīstinošo preses konferenci "Hornets" rīkos pēc Bostonas "Celtics" sezonas beigām - Kristapa Porziņģa komanda turpina cīņu par NBA titulu, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-1 pārspējot Maiami "Heat" un otrajā kārtā pret Klīvlendas "Cavaliers" pašlaik esot vadībā ar 1-0.

"Hornets" ar bilanci 21-61 ieņēma 13. vietu Austrumu konferencē un astoto sezonu pēc kārtas nekvalificējās izslēgšanas spēlēm. Līdzšinējais galvenais treneris Stīvs Klifords turpmāk būs organizācijas vadības padomnieks. Iemainīts no Oklahomsitijas "Thunder",Dāvis Bertāns jaunajā komandā sāka vienu no divdesmit astoņām spēlēm un vidēji 20,8 minūtēs atzīmējās ar 8,8 punktiem un 1,8 atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/hornets/news/ch...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


Džeilens Bransons. Foto. AP/Scanpix
1

''Knicks'' līderis Bransons septītajā spēlē pret ''Pacers'' iedzīvojies plaukstas lūzumā

Vēlā svētdienas vakarā Ņujorkas ''Knicks'' piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences otrās izslēgšanas spēļu kārtas septītajā mačā, ar 109:130 atzīstot Indiānas ''Pacers'' pārākumu. Mačs priekšlaicīgi noslēdzās ņujorkiešu līderim Džeilenam Bransonam, kurš iedzīvojās kreisās plaukstas lūzumā.
Entonijs Edvardss. Foto: AP/Scanpix
26

"Timberwolves" atspēlējas no -20, čempione "Nuggets" tiek gāzta no troņa

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālisti kļuvusi Minesotas "Timberwolves", kas sērijas septītajā spēlē ar 98:90 pārspēja aizvadītās sezonas čempioni Denveras "Nuggets". Spēles laikā Minesotas basketbolisti atspēlēja 20 punktu deficītu.
Indiānas "Pacers" līderis Tairīss Halibērtons ar bumbu. Foto: AFP/Scanpix
10

Savainotie ņujorkieši cīnās, tomēr pret Bostonu spēlēs jaudīgi uzbrukusī "Pacers"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālā pirmoreiz kopš 2014. gada spēlēs Indiānas "Pacers", kura konferences pusfināla sērijas septītajā kaujā izbraukumā ar 130:109 sakāva savainojumiem nomocīto Ņujorkas "Knicks".