Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas dambretisti Portugālē uzsākuši pasaules komandu čempionātu un mērķē uz medaļām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas dambretisti Portugālē uzsākuši pasaules komandu čempionātu un mērķē uz medaļām
Foto: Latvijas Dambretes federācija

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar sācies pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, kurš norisinās reizi divos gados. Latvijas komandai ar pasaules čempioniem Gunti Valneri un Jūliju Česnokovu sastāvā ir pamats cerēt uz medaļu izcīnīšanu.

Sākumā no 1. maija līdz 6. maijam čempionāts tiks izspēlēts klasikā, tad 7. maijā sekos čempionāta izspēle rapidā jeb ātrās dambretes programmā un 8. maijā noslēgsies ar ātrspēles programmu.

Čempionātā, kur komanda spēlē pret komandu trīs spēlētāju sastāvā, Latviju vīriešu komandu čempionātā pārstāv starptautiskie lielmeistari Guntis Valneris un Raimonds Vipulis, kā arī starptautiskais meistars Roberts Misāns. Savukārt sieviešu komandu čempionātā Latviju pārstāv starptautiskā meistare un pērn par pasaules čempioni 100 lauciņu dambretē ar ātrās dambretes kontroli jeb rapidā kļuvusī Jeļena Česnokova un starptautiskās meistarkandidātes Malvīne Misāne un Alise Misāne.

Sievietēm klasikā izspēle notiks pēc riņķa sistēmas, bet vīriešiem sākumā tiks izspēlētas spēles apakšgrupās un tad komandas, kuras izcīnīs pirmās trīs vietas grupās, sacentīsies ar otras grupas komandām, kuras izcīnīs pirmās trīs vietas, līdzi ņemot iepriekš iegūtos punktus. Komandas, kuras paliks apakšgrupās ārpus trijnieka, sacentīsies ar komandām, kuras netiks trijniekā no otras grupas. Pēc visām aizvadītajām cīņām rezultāti summēsies. Latvijas vīriešu komanda klasikā ir ielozēta Faro grupā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija