Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Blāze loka šaušanas olimpisko spēļu kvalifikācijā apstājas astotdaļfinālā

Blāze loka šaušanas olimpisko spēļu kvalifikācijā apstājas astotdaļfinālā
Dāvis Blāze. Foto: No sportista arhīva.

LETA. Latvijas sportists Dāvis Blāze svētdien Vācijā olimpisko spēļu kvalifikācijas Eiropas zonas sacensībās apstājās astotdaļfinālā.

Sacensībās ar rekursīvo loku kvalifikācijā pērnā gada U-18 pasaules čempions Romāns Sergejevs ar 648 punktiem bija 17., Blāze ar 635 punktiem bija 41., bet Dilans Gods-Romanovskis ar 597 punktiem ierindojās 78.pozīcijā 81 loka šāvēja konkurencē.

Izslēgšanas cīņās Blāze pirmajā kārtā ar 6-5 uzvarēja Temuru Makjevi no Gruzijas (72.), otrajā kārtā ar 6-5 pārspēja Nivu Frenkelu no Izraēlas (24.), bet trešajā ar 1-7 piekāpās itālim Alesandro Paoli (9.). Sergejevs no pirmās kārtas bija brīvs, bet otrajā jeb 1/24 finālā ar 5-6 zaudēja Kristom El-Helali no Kipras (48.), savukārt Gods-Romanovskis pirmajā kārtā ar 4-6 atzina poļa Maksimilana Osuha (35.) pārākumu.

Blāze tika klasificēts dalītā 17.pozīcijā, Sergejevs - 33., bet Gods-Romanovskis - 57.vietā.

Sievietēm Anete Kreicberga kvalifikācijā ar 518 punktiem bija 63.pozīcijā, pārspējot divas konkurentes. Izslēgšanas cīņās viņa pirmajā kārtā ar 4-6 zaudēja kiprietei Kristinai Hadžierotokritu (50.) un sacensības noslēdza dalītā 57.pozīcijā.

Ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm iegūs sacensību pirmo trīs vietu ieguvēji.

Turpat Esenē nākamnedēļ norisināsies Eiropas čempionāts loka šaušanā.

Izmantotie resursi:
LETA


Foto: Latvijas Bodibildinga, fitnesa un 
bodifitnesa federācija.

IFBB starptautiskajā turnīrā fitnesa sporta veidos "Rīgas Pērle" uzvaras četru valstu pārstāvēm

Rīgā notikušajā ikgadējā IFBB starptautiskajā kausā fitnesa sporta veidos “Rīgas Pērle 2024”, ko organizēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija, tās prezidentes Kristīnes Vederņikovas vadībā, uzvaras svinēja četru valstu pārstāves.
Skotijs Šeflers. Foto: AFP/Scanpix
3

Par uzbrukumu policistam uz īsu brīdi aiztur golfa ranga līderi Šefleru

Pirms PGA čempionāta turnīra otrās dienas policija aizturējusi ranga pirmo numuru Skotiju Šefleru. Viņš gan vēlāk atbrīvots. Viņš aizturēts par vairākiem pārkāpumiem, tostarp uzbrukumu policistam, brīdī, kad mēģinājis neievērot policistu kontrolēto satiksmi pie iebraukšanas ''Valhalla'' golfa klubā pēc tur notikušā satiksmes negadījuma.
Edvards Gruzītis. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Gruzītis sporta kāpšanas OS atlases sacensībās nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas sportists Edvards Gruzītis piektdien Šanhajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensībās sporta kāpšanā nepārvarēja kvalifikāciju.