Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Par sākumu varam būt apmierināti"

Andrejs Siliņš

Riherts: "Par sākumu varam būt apmierināti"
Andris Riherts
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

"Mūsu mērķis ir radīt vidi, kurā treneri, bērni un viņu vecāki varētu nepiespiestā gaisotnē attīstīties un piepildīt savus sapņus," intervijā kluba mājaslapā stāsta 1. līgas vienības "Metta/LU" galvenais treneris Andris Riherts, kurš izvērtē sezonas sākumu, kā arī dalās savā futbola un bērnu sporta nākotnes redzējumā.

Kāda šobrīd ir pašsajūta? "Metta/LU" aizvadījusi jau piecas spēles, gājis dažādi. Kāds ir tavs vērtējums šādam sezonas sākumam?
Paldies, jūtos labi! Pēc piecām kārtām esam līderu vidū un es domāju, ka par tādu sākumu varam būt apmierināti.

Kā tu vispār vērtē šīs sezonas 1. līgas līmeni?
Grūti teikt, kāds ir kopējais līmenis, jo ir aizvadītas tikai piecas kārtas. Aptuveni pēc desmitās kārtas varēšu teikt, ko vairāk, jo tad būs iepazītas vairākas komandas un arī komandu starta sniegums būs pārvarēts, kur tomēr visi mēģina parādīt zobus.

Pagājušajā sezonā vairākiem FS Metta/LU vadošajiem spēlētājiem nācās cīnīties ar traumām un arī šogad jau sezonas sākumā no sastāva izkrīt Jānis Goba un vairākiem spēlētājiem ir kādas mikrotraumas. Kā tu kā treneris izjūti šo spēlētāju trūkumu?
Traumas sportā, protams, ir briesmīgākais, kas vien var būt, bet kolektīvs mums ir liels un spēcīgs. Mēģinām viens otru aizvietot un atbalstīt.

Aizvien vairāk futbola skolas METTA bērnu un jauniešu komandas kādos turnīros cīnās par vadošajām vietām. Ko tas nozīmē – "Metta/LU" aug jauna, perspektīva paaudze? Treneri ir ielikuši lielu darbu?
Mūsu mērķis ir radīt vidi, kurā treneri, bērni un viņu vecāki varētu nepiespiestā gaisotnē attīstīties un piepildīt savus sapņus. Lielajai METTAi būs noteikti lielisks papildinājums, jo ar mūsu jauniešiem strādā paši labākie treneri, kuriem ir paveicies ar audzēkņiem un viņu vecākiem.

Šogad esi nolēmis arī debitēt citā sporta lauciņā – politikā. Kandidē Ķekavas novada vēlēšanās. Kāpēc pieņēmi šādu lēmumu?
Pieņēmu šādu lēmumu tāpēc, ka vēlos stiprināt sporta nozīmi Ķekavas novadā, jo sports ir tā vērtība, ar kuru cilvēks dzīvo no bērnudārza līdz sirmam vecumam.

Kādi ir tavi mērķi, ko vēlies sasniegt būdams politikā?
Ir jādara viss iespējamais un neiespējamais, lai mūsu bērniem un jauniešiem izdodas pārspēt mūs. Lai tas būtu iespējams, ir jārada vide un apstākļi, kur mūsu nākotnei augt un pilnveidoties. Par prioritāti esmu izlicis sporta laukumu, stadionu, bāžu pilnveidošanu un izveidošanu. Ja paskatāmies katrs savā nesenajā pagātnē, tad konstatēsim, ka mums gandrīz nebija sporta laukumu un tagad redzam, ka arī mūsu bērniem tādu nav. Jau tagad esam pazaudējuši laiku un saviem bērniem atstājuši savas vecās problēmas – nesakārtota vide, nabadzīga infrastruktūra, neiedibinātas tradīcijas. Mums jāatstāj mantojumā saviem bērniem un mazbērniem tas, kas viņiem palīdzēs būt veiksmīgākiem, lai viņi savu laiku var veltīt vispusīgākai attīstībai. Gribu, lai mēs visi domātu savādāk, plašāk, ielūkojoties tālākā nākotnē. Tas, ko mēs, pieaugušie, šobrīd piedzīvojam vai nepiedzīvojam un kādi ir mūsu apstākļi nav vairs tik aktuāli, jo mūsu iespējas progresēt nav īpaši lielas, bet mūsu nākamās paaudzes izaugsmes iepējas ir mūsu rokās un mums par to jārūpējas jau šobrīd.

Politika, futbola skola, 1. līgas komanda... vai tev pietiek laika arī pašam sev?
Viss ir tik daudz, cik tam ir jābūt. Tas ir mans pienākums. Es netērēju laiku un nebraukāju apkārt pa lielveikaliem, lai dalītu bezmaksas cepumus saviem potenciālajiem vēlētājiem un nepiedalos tukšās pirmsvēlēšanu debatēs, lai ar runāšanu pierādītu, ka esmu tas, kuram uzticēties. Es daru to, ko uzskatu par savu aicinājumu. Diskutēju, strādāju jau desmito gadu un tas nepaliek nepamanīts. To nesaku es, bet tie, ar kuriem esmu kopā. Ja runājam par mani, tad cenšos vienmēr sevi paņemt līdz (smejas)...

Izmantotie resursi:
fsmetta.lv

  +2 [+] [-]

, 2009-06-04 19:50, pirms 15 gadiem
briemīgi , ka izmanto futbolu, lai sevi nointervētu pirms vēlēšanām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-06-04 20:00, pirms 15 gadiem
Pilnībā piekrītu omiite,Treneriem - Andrim ar Ģirtu,tiešām,cepuri nost kāju virsū

  +2 [+] [-]

, 2009-06-04 20:17, pirms 15 gadiem
piekrītu abiem minētajiem viedokļiem, bet manuprāt politiku ar sporu nav iespējams apvienot! un cik zinu Andris ir labs treneris, tādēļ labāk būtu palikt sporta lauciņā!

  -4 [+] [-]

, 2009-06-04 22:00, pirms 15 gadiem
Gribetos zinat kuros turniros jaunie "Metta" censoņi cinas par vadošam vietam??? Tikai tos ko paši organize savas sektas ietvaros! Domaju ka kandide no TB saraksta. Visi berni vergoja talkas laika TB krekliņos.

     [+] [-]

, 2009-06-04 22:22, pirms 15 gadiem
Vergo - Auda!
coman rakstīja: Gribetos zinat kuros turniros jaunie "Metta" censoņi cinas par vadošam vietam??? Tikai tos ko paši organize savas sektas ietvaros! Domaju ka kandide no TB saraksta. Visi berni vergoja talkas laika TB krekliņos.

  -1 [+] [-]

, 2009-06-04 22:36, pirms 15 gadiem
lai_dzivo_futbols rakstīja: Vergo - Auda!
Varbut Auda ari vergo... Bet Audas organizetaja turnira vergoja Mettas berni TB kreklos! Audas puiši speleja futbolu.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-04 22:41, pirms 15 gadiem
Parlasi velreiz, ko tu raksti chaliit. Ievelc elpu un uzraksti ar otro piegajienu...Vai ari parbaudi vai tev nav temperatura...Tomer lietus,vejshs, bet ta jau tu noteikti - esi labs chalis

quote coman]
Varbut Auda ari vergo... Bet Audas organizetaja turnira vergoja Mettas berni TB kreklos! Audas puiši speleja futbolu.
[/quote]

  +3 [+] [-]

, 2009-06-04 23:26, pirms 15 gadiem
raimonds006 rakstīja: piekrītu abiem minētajiem viedokļiem, bet manuprāt politiku ar sporu nav iespējams apvienot! un cik zinu Andris ir labs treneris, tādēļ labāk būtu palikt sporta lauciņā!
Bet, ja neviens neiesaistīsies no sporta pārstāvjiem, tad vnk sportam neko finasiāli nepiešķirs!

  -1 [+] [-]

, 2009-06-05 08:42, pirms 15 gadiem
dizels rakstīja: briemīgi , ka izmanto futbolu, lai sevi nointervētu pirms vēlēšanām
piekrītu dīzelim!