Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Krīzē esošā "Euro 2024" mājiniece Vācija deviņus mēnešus pirms turnīra atlaiž treneri

Agris Suveizda

Krīzē esošā "Euro 2024" mājiniece Vācija deviņus mēnešus pirms turnīra atlaiž treneri
Hanzi Fliks. Foto: imago/Kirchner-Media/Scanpix

Vācijas Futbola savienības valde pēc prezidenta Bernda Noiendorfa iniciatīvas šodien pieņēmusi lēmumu no vīriešu valstsvienības galvenā trenera amata atbrīvot Hanzi Fliku, par to paziņojot dažas minūtes pirms basketbola izlases triumfa Pasaules kausā.

"Šis bija viens no maniem sarežģītākajiem lēmumiem amatā, jo ļoti augstu vērtēju Hanzi Fliku un viņa palīgus, taču sportiskie panākumi ir savienības galvenā prioritāte, tādēļ lēmums bija neizbēgams," pauda prezidents. Otrdien pārbaudes spēlē Dortmundē pret Franciju komandu vadīs sporta direktors Rudi Fellers, bet favorīts uz galvenā trenera krēslu ir Juliāns Nāgelsmans, kurš martā tika atbrīvots no Minhenes "Bayern" vadīšanas.

Fliks Vācijas izlasi pārņēma 2021. gada augustā, bet pagājušā gada Pasaules kausa finālturnīrā vācieši neizkļuva no apakšgrupas, zaudējot Japānai (1:2), izglābjot punktu pret Spāniju (1:1) un uzvarot Kostariku (2:4), ar ko gan astotdaļfināla izraušanai bija par maz. Martā Vācija pārbaudes spēlē Maincā apspēlēja Peru (2:0), taču nākamajās piecās spēlēs sakrājusi katastrofālu 0-1-4 bilanci – 2:3 Ķelnē pret Beļģiju, 3:3 Brēmenē pret Ukrainu, galotnē izglābjoties no 1:3, Varšavā 0:1 pret Poliju, Gelzenkirhenē 0:2 pret Kolumbiju un vakar Volfsburgā 1:4 pret Japānu.

Fliks preses konferencē teica, ka joprojām ir īstais cilvēks šim darbam, un negrasījās atkāpties. Vācija pret Franciju aizvadīs jau sesto pārbaudes spēli savās mājās šogad, bet gadu pabeigs izbraukumā – ASV, Meksikā un Austrijā. Fliks bija ilggadējs Vācijas izlases asistents, Pasaules kausā tiekot pie zelta un bronzas, bet Eiropas čempionātā – pie sudraba un bronzas. Trenera karjeras sākumā viņš trenēja "Hoffenheim", bet pēc izlases asistenta posma vadīja Minhenes "Bayern", 2020. gadā ar to izcīnot visus iespējamos titulus un 2021. gadā pievienojot vēl vienu Vācijas titulu. Minhenē Fliku aizvietoja tieši Nāgelsmans, kurš no Leipcigas tika izpirkts par 25 miljoniem eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.dfb.de/news/detail/hans...

     [+] [-]

, 2023-09-10 20:06, pirms 9 mēnešiem
Pareizs lēmums rezultāti runā paši par sevi..
Taču Nagelsmanu par galveno diez vai vajadzētu..

  +3 [+] [-]

, 2023-09-10 20:40, pirms 9 mēnešiem
Tur rūp futbols. Mūsu Dainis iekrampējies krēslā, ka nezvai ar labu sapratīs, ka traucē attīstībai. Latvijas futbola Federācijā sēž cilvēki kam šitais balagāns der.

     [+] [-]

, 2023-09-10 23:08, pirms 9 mēnešiem
Vācija zaudējusi savu identitāti, viņu izlase nav vairs "vācu mašīna", bet ir parasta lielas valstis no Eiropas komanda, kura, protams, var vinnēt kādu turnīru ar tādu pat varbūtību kā holandieši, poļi, turki vai beļģi..