Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

FIFA apstiprina: ASV, Meksika un Kanāda saņems automātiskās ceļazīmes uz Pasaules kausu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

FIFA apstiprina: ASV, Meksika un Kanāda saņems automātiskās ceļazīmes uz Pasaules kausu
Kristians Pulisiks. Foto: picture alliance / SvenSimon/Scanpix

2026. gadā notiks pirmais Pasaules kauss futbolā, ko uzņems trīs valstis. FIFA apstiprinājusi, ka visas trīs – Amerikas Savienotās Valstis, Meksika un Kanāda – saņems automātiskās ceļazīmes.

Nākamajā Pasaules kausā dalībnieku skaits pieaugs no 32 līdz 48 valstīm. Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģiona valstīm (Concacaf) bija plānotas sešas ceļazīmes, bet tagad skaits sarucis uz pusēm, jo trīs ceļazīmes pienāksies rīkotājvalstīm.

2026. gada Pasaules kauss būs pirmā reize, kad turnīru uzņems trīs valstis. Spēles uzņems Kanāda (Vankūvera un Toronto), Meksika (Mehiko, Montereja un Gvadalahara) un Amerikas Savienotās Valstis (Ņujorka, Dalasa, Kanzassitija, Hjūstona, Atlanta, Losandželosa, Filadelfija, Sietla, Sanfrancisko, Bostona un Maiami).

FIFA apstiprinot automātiskās ceļazīmes, Kanāda pirmo reizi vēsturē piedalīsies divos Pasaules kausa finālturnīros pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/fifa-world-cup-2...

  +2 [+] [-]

, 2023-02-15 18:33, pirms gada
nu ja jau 48 komandas, tad kādām 10 izlasēm var piešķirt automātikās ceļazīmes...

  +1 [+] [-]

, 2023-02-16 00:02, pirms gada
Pag, un krievijai ne? Viņi taču tādu piķi ieguldījuši FIFA!

     [+] [-]

, 2023-02-16 10:24, pirms gada
Nu eiropai un dienvidamerikai, vajadzēja noteikti vairāk kvotas!