Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Dortmundes leģenda Roiss vasarā pēc 12 gadiem klubā pametīs "Borussia"

Dortmundes leģenda Roiss vasarā pēc 12 gadiem klubā pametīs "Borussia"
Marko Roiss. Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas futbola klubs Dortmundes "Borussia" pavēstījis, ka pēc abpusējas vienošanās pieņemts lēmums nepagarināt līgumu ar 34 gadus veco komandas kapteini Marko Roisu, kurš tādējādi vasarā kļūs par brīvo aģentu.

"Esmu neizsakāmi pateicīgs un lepns par Dortmundes "Borussia" pavadīto laiku. Šajā klubā esmu pavadījis vairāk nekā pusi dzīves, lai gan, protams, netrūka arī sarežģītu brīžu. Jau zinu, ka pēc sezonas būs grūti atvadīties, tomēr esmu arī priecīgs, ka ir ieviesta skaidrība, kas ļaus pilnībā koncentrēties svarīgai sezonas izskaņai," kluba mājaslapā citēts trīskārtējs Bundeslīgas labākais spēlētājs un divkārtējs Vācijas labākais futbolists.

"Marko ir viens no šā kluba visu laiku izcilākajiem spēlētājiem. Viņš piedzima Dortmundē, mūsu jaunatnes sistēmā pavadīja gandrīz desmit gadu un vēl divpadsmit spēlēja profesionālajā komandā, ilgu laiku būdams arī tās kapteinis. Viņa saikne ar klubu ir neticama, un vēlam viņam visu to labāko nākotnē – ļoti ceram, ka pēc karjeras beigām viņš pie mums atgriezīsies," sacīja kluba vadītājs Hanss Joahims Vacke.

Dortmundes audzēknis Roiss pieaugušo karjeru sāka Ālenas "Rot Weiss" rindās 3. un 2. līgā, bet pirmās trīs sezonas Bundeslīgā aizvadīja Menhengladbahas "Borussia", kas viņu nopirka par vienu miljonu eiro, bet pārdeva par 17. Tieši Menhengladbahas pēdējā sezona joprojām ir viņa rezultatīvākā sezona karjerā, 32 spēlēs izceļoties ar 18+12 un pirmoreiz tiekot atzītam par Bundeslīgas un Vācijas labāko futbolistu. Spožākā individuālā sezona Dortmundē viņam bija 2018./19. g., 27 spēlēs sakrājot 17+8 un atkal iegūstot abas individuālās balvas.

Lieliskā uzbrūkošā spēlētāja karjeru gan vajāja traumas, kas liedza dalību vairākos lielajos finālturnīros karjeras pīķa periodos, un arī sāpīgas otrās vietas virknē turnīru. Roiss ar Dortmundi tika pie diviem kausiem un superkausiem, tomēr Bundeslīgas titulu tā arī neizcīnīja un arī Čempionu līgā zaudēja 2013. gada finālā. Šosezon Bundeslīgā Dortmunde ieņem piekto vietu, kas gan ļaus piedalīties Čempionu līgā, kurā pašlaik joprojām turpina cīņu par kausu – pirmajā pusfinālspēlē ar 1:0 uzveikta PSG. Roisa loma komandā gan ir mazinājusies – četrās Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs pēc kārtas viņš nācis uz maiņu, bet Bundeslīgā sācis 15 no 23 spēlēm un ticis pie 4+3. Vācijas izlasē Roisam 48 spēlēs ir 15 vārti, savu līdz šim pēdējo maču aizvadot 2021. gada novembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.bvb.de/News/Uebersicht/...


, 2024-05-03 17:18, pirms 2 nedēļām
Un tas būtu tik skaisti - noslēgt karjeru Borussia ar ČL uzvaru! Mums vajag underdog stāstus biežāk!
, 2024-05-03 20:15, pirms 2 nedēļām
UZ Bayern laiks doties!
, 2024-05-04 00:19, pirms 2 nedēļām
Būba rakstīja: Un tas būtu tik skaisti - noslēgt karjeru Borussia ar ČL uzvaru! Mums vajag underdog stāstus biežāk!
Nemīz, PSG nākamajā spēle visu tavu Dortmundi nomazgās ar +3
Un es neesmu PSG fans un arī ne Real un Bayern.
Bet ja man no visiem jaizvēlas, tad 1. Bayern (Lai Keinam beidzot tiek lielā trofeja)
Vai 2. Real, ČL klasiskie čempioni!
Toni Kross. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
5

EČ saimniece Vācija paziņo kandidātus: trīs pasaules čempioni, bez Hummelsa un Gnabrī

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans šodien oficiāli paziņojis 27 kandidātu sarakstu pēc mēneša gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks tieši Vācijā. Galīgajā sastāvā nedrīkstēs iekļaut vairāk par 26 spēlētājiem.
Minhenes "Bayern" un Lovro Zvonareks (Nr. 34) pēc vārtu guvuma. Foto: Michael Weber/Imago Images/Scanpix

Neuzveiktā Leverkūzene grauj, 19 gadīgam horvātam pirmie vārti "Bayern" rindās

Leverkūzenes "Bayer" atliek nezaudēt vēl tikai trijās spēlēs un Šavi Alonso trenētā komanda šosezon būs palikusi neievainota. Vācijas Bundeslīgas priekšpēdējā kārtā leverkūzenieši ar 5:0 satrieca "Bochum", nezaudējot visās 50 līdzšinējās spēlēs šosezon.
Maincas kluba futbolisti Jonatans Burkards, Džēsons Lī un Silvāns Vidmers. Foto: Thomas Frey/Frey-Pressebild/Deines.Imago Images/Scanpix

Izdzīvošanas režīmā esošā Mainca 12 minūtēs satriec Čempionu līgas finālisti

Ievērojamāko uzvaru šosezon izcīnīja un no izkrišanas zonas izkļuva "Mainz" kluba futbolisti, kuri Vācijas Bundeslīgas priekšpēdējā kārtā ar 3:0 sakāva UEFA Čempionu līgas finālu sasniegušo Dortmundes "Borussia".