Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šilovs pēc sausās spēles: ''Jau iepriekš esmu spēlējis uz lielās skatuves''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šilovs pēc sausās spēles: ''Jau iepriekš esmu spēlējis uz lielās skatuves''
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras ''Canucks'' vārtsargs Artūrs Šilovs pēc aizvadītās sausās spēles Rietumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas ietvaros pret Nešvilas ''Predators'' komentēja savas sajūtas, spiediena atšķirību starp NHL un pasaules čempionātu, kā arī vārtsargu dueļiem spēļu laikā.

Naktī uz sestdienu Nacionālajā hokeja līgā spilgtu spēli aizvadīja Artūrs Šilovs. Viņš Rietumu konferences pirmās kārtas sērijas sestajā spēlē pret Nešvilas ''Predators'' atvairīja visus 28 metienus, palīdzot ''Canucks'' uzvarēt ar 1:0 un sasniegt otro kārtu (sērijā 4-2).

''Pieņēmu man doto izaicinājumu,'' pēc spēles žurnālistiem teica Šilovs, kurš sērijā aizvadīja trīs mačus, jo traumās iedzīvojušies Tačers Demko un Keisijs Desmits. ''Jau iepriekš esmu spēlējis uz lielās skatuves, tāpēc man bija zināms, kas varētu notikt spēles laikā.''

Lūgts salīdzināt NHL izslēgšanas spēļu un pasaules čempionāta laikā izjusto spiedienu, Šilovs atbildēja, ka vismaz sestajā spēlē tas bijis augstāks. ''Šeit ir lielāks spiediens. Pasaules čempionātā arī tāds bija, jo mēs spēlējām mājās. Šonakt mums bija izbraukuma mačs un mēs nevēlējāmies pieļaut septīto spēli.''

Labu spēli aizvadīja arī ''Predators'' vārtsargs Jūse Saross, kurš atvairīja 28 metienus. ''Vārtsargiem katra spēle ir kā viens pret vienu dueli jeb par to, kurš nospēlēs labāk. Spēles gaitā tā ir kā prāta spēle,'' vārtsargu savstarpējo konkurenci komentēja Šilovs.

  -4 [+] [-]

, 2024-05-04 09:17, pirms 2 nedēļām
Desmits var kravāt somas.

  +4 [+] [-]

, 2024-05-04 09:27, pirms 2 nedēļām
Dzimmiy rakstīja: Desmits var kravāt somas.
Nevienam nekas nav jākrāmē.Vankuveras trupis ir stipra vārtsargu brigāde,ko Arča arī pierādīja,kā Vankuveras tobrīd trešais vārtsargs.Un tā ir viena no panākumu atslēgām Stenlija kausa izcīņā.Tagad gan vārtsargiem,gan komandai būs rezultatīvās Edmontonas pārbaudījums.Šī sērija sniegs atbildi gan par aizsardzības un vārtsargu drošību,gan par komandas jaudu uzbrukumā,par ko šobrīd māc šaubas.

  +3 [+] [-]

, 2024-05-04 10:20, pirms 2 nedēļām
Šitā atbilde man patika no Šilova, kad viņš jau ir spēlējis uz lielās skatuves.
Slēpts komentārs: zaxx

  -2 [+] [-]

, 2024-05-04 13:26, pirms 2 nedēļām
Ja vēl varētu pieskaitīt Matīsu,tad mazā Latvija gandrīz kā Somija...vārtsargu lielvalsts hokejā!

  +2 [+] [-]

, 2024-05-04 13:52, pirms 2 nedēļām
Protams, lielvalsts. Skudra apvainojies, Irbe kapā Stenlija kapā, bet vārtos stāv Naumovs, Klodāns un Zinkovs. Tagad var iznākt līdzīgi.

     [+] [-]

, 2024-05-04 16:29, pirms 2 nedēļām
zaxx rakstīja: Lielā skatuve ir tikai NHL play-off...
Pieļauju, ka priekš Šilova lielāka skatuve būtu OS fināls pret CAN izlasi

     [+] [-]

, 2024-05-04 22:18, pirms 2 nedēļām
Abi latviešu džeki varētu viens no otra intervijas prasīt un ierakstīt video, būtu interesanti paklausīties latviešu domas latviešu auditorijai par notikušo spēli.

     [+] [-]

, 2024-05-04 22:37, pirms 2 nedēļām
Cerams, ka Šilovs sasniegs NHL virsotnes. Perspektīvi vārtsargu prospekti pēc Irbes mums ir bijuši vairāki. Gudļevski kanādieši lielīja pēc olimpiskā mača ar Latviju, it kā butu bezmaz vai jaunais Brodērs vai Ruā. Pēc tam bija Merzļikins.

     [+] [-]

, 2024-05-05 18:24, pirms 2 nedēļām
M rakstīja: Protams, lielvalsts. Skudra apvainojies, Irbe kapā Stenlija kapā, bet vārtos stāv Naumovs, Klodāns un Zinkovs. Tagad var iznākt līdzīgi.
Tolaik mums nebija tik daudz labu vārtsargu. Mums bija pa lielam Irbe un Klodāns nopietnā līmenī. Respektīvi, Eiropā bija tikai viens PČ klases vārtsargs. Skudra bija ECHL, cik atceros, tad atbrauca uz PČ, sastrīdējās ar treneriem un tikai nākamajā 1997./1998.gada sezonā tika NHL. Tagad situācija ir pavisam cita, jo Eiropā mums ir Vītols, Gudļevskis, Punnenovs.

Starp citu, Naumovs bija labs vārtsargs: ne velti viņš savulaik tika līdz IHL (bija tāda International Hockey League), kura tolaik bija pēc NHL otrā spēcīgākā pasaulē. Lieta jau bija tāda, ka līdz 2002.gadam Sergejs spēlēja ASV un izlasē es viņu neatceros. Pirmais, kurš viņu izsauca uz izlasi, laikam bija treneris Lidstrēms. Var būt, ka Sergejs nospēlēja kādu spēlki 1990.gadu sākumā, bet regulāri izlasē viņš parādījās ar 2002.gadu.

     [+] [-]

, 2024-05-13 12:28, pirms 5 dienām
M rakstīja: Protams, lielvalsts. Skudra apvainojies, Irbe kapā Stenlija kapā, bet vārtos stāv Naumovs, Klodāns un Zinkovs. Tagad var iznākt līdzīgi.
ui, izklausās baismīgi ... nezināju, ka Irbēns kaut ko dara Stenlija kapā. Tur kaut kas nav kārtībā. Vai tiešām Stenlija kaps ir atrakts???