Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vītoliņš: "Ja pasaules čempionātu sāksim ar tādu azartu, tad būs labi"

Vītoliņš: "Ja pasaules čempionātu sāksim ar tādu azartu, tad būs labi"
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Šodien pēdējo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta hokejā aizvadīja Latvijas valstsvienība, neatkarības atjaunošanas svētkos dāvinot 8:0 uzvaru pret Norvēģiju. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš preses konferencē pauda, ka komanda pareizi reaģējusi pēc vakar piedzīvotā sausā zaudējuma.

"Jāapsveic visa Latvija svētkos. Puiši labi reaģēja uz vakardienas spēli. Redzējām – ja spēlējam pareizi, tad sanāk," teica Harijs Vītoliņš. Ja piektdienas vakarā norvēģiem tika zaudēts pagarinājumā ar 0:1, tad šodien Rihards Bukarts pirmos vārtus iemeta septītajā minūtē. Bukarts uzvaru kaldināja ar hat-trick, trīs punktus nopelnīja arī valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

"Vakar mēs mazliet aizspēlējāmies. Šodien pirmajā maiņā dabūjām noraidījumu, bet turpinājumā parādījām – tas tika atstrādāts atpakaļ. Jāsaprot, kur braucam, kas gaida priekšā. Jāspēlē tā, kā vajadzīgs – lai būtu pārliecība. Puiši izpildīja plānu. Bukarts bija vārtu priekšā, Daugaviņš bija vārtu priekšā, uzvarējām divcīņas stūros," rezumēja Vītoliņš.

Četras minūtes līdz beigām tika nomainīts Kristers Gudļevskis, viņa vietā stājoties Ērikam Vītolam. Gudļevskis pirms nomainīšanas staipīja labo kāju un pēc sarunas ar vārtsargu treneri Artūru Irbi devās uz ģērbtuvēm, nevis uz rezervistu soliņu. Pēc beigu sirēnas Gudļevskis gan atgriezās laukumā, lai apsveiktu komandu ar uzvaru. Vītoliņš pauda, ka nekādas veselības problēmas nav novērojis un ka ar Gudļevski viss esot kārtībā.

"Vienmēr gūti vārti vairākumā un labs mazākums iedod pārliecību, ka strādājam pareizajā virzienā. Vakar pietrūka daudzas komponentes, bet šodien parādījām – ja spēlējam pareizi, tad uzvaram. Fiziskajai kondīcijai no šodienas jāiet uz augšu, jāparādās svaigumam. Ja pasaules čempionātu sāksim ar tādu azartu, tad būs labi," norādīja Vītoliņš.

Sākotnējais plāns paredzēja, ka sastāvs pasaules čempionātam tiks nosaukts preses konferencē pirmdien, taču pēc šodienas uzvaras Vītoliņš norādīja, ka plāns mainījies – sastāvs tiks paziņots otrdien vai tikai trešdien. "Komandā ir sasitumi. Pēc brīvdienas apspriedīsimies, aprunāsimies," plānu maiņu skaidroja Vītoliņš.

Uz Ostravu plānots braukt ar 25 hokejistiem, bet galvenais treneris vēl nav izlēmis, cik vārdi tiks ierakstīti pieteikumā un cik brīvas vietas tiks atstātas Stenlija kausā spēlējošajiem.

"Jautājumi par sastāvu ir palikuši. Šodien vēl viennozīmīgi neko nevaru pateikt. Puiši cīnījās, visi bija ar azartu. Katrs grib pierādīt, ka ir pilntiesīgs būt izlasē. Atšķirībā no vakardienas – bijām noskaņojušies. Teicām – ar kādām emocijām šo posmu noslēgsim, ar tādām dosimies tālāk," teica Vītoliņš. "Patika, kā funkcionēja visi virknējumi, kāda bija dinamika. Pēc zaudējumiem vienmēr analizē un domā, ko varētu pamainīt. Šoreiz viss labi salikās."

Svētdien komandai būs brīvdiena, pirmdien sekos atgriešanās uz ledus. Treniņš tiks aizvadīts arī otrdien, un otrdienas vakarā ekipējums dosies ceļā uz Ostravu. Trešdien hokejistiem vēl pēdējā brīvdiena, bet ceturtdien – ceļš uz Čehiju un pirmais treniņš pasaules čempionāta norises vietā.


, 2024-05-04 21:17, pirms 2 nedēļām
Kāpēc pielikumā vecs neatbilstošs video???😤
, 2024-05-04 22:38, pirms 2 nedēļām
Izskatās, ka Smons, Lapinskis, Buncis, Laviņš būs lieki tie tika maz vai netika vispār pedējās pārbaudes spēles uz laukuma.
, 2024-05-05 14:13, pirms 2 nedēļām
Vilmanis būs izsaukts uz izlasi?
, 2024-05-05 18:09, pirms 2 nedēļām
Easton77 rakstīja: Izskatās, ka Smons, Lapinskis, Buncis, Laviņš būs lieki tie tika maz vai netika vispār pedējās pārbaudes spēles uz laukuma.
Manas domas - Laviņš brauks uz PČ
Elvis Merzļikins, Oskars Cibuļskis un divu vārtu autors Fabians Seterlunds. Foto: IIHF
139

Vītols debitē, Latvija pēc atspēlēšanās 26 sekundēs sabrūk pret Zviedriju

Otro neveiksmi pēc kārtas pasaules čempionātā piedzīvojusi Latvijas hokeja izlase, kas ar 2:7 atzina Zviedrijas hokejistu pārākumu. Vēl otrās trešdaļas sākumā latviešiem izdevās atspēlēt divus vārtus un panākt neizšķirtu, bet tās vidū pusminūtes laikā zviedri ieguva jau trīs vārtu pārsvaru, nokārtojot uzvaru.
Mirklis no Vācijas un Polijas valstsvienību spēles. Foto: Darko Vojinovic/AP/Scanpix
3

Vācija nolauž pagurušos poļus un Ostravā pakāpjas uz otro vietu

Pirmajā savstarpējā spēlē kopš 1992. gada Vācijas hokeja valstsvienība ar 4:2 pārspēja Poliju, pakāpjoties uz otro aili.
Kanādiešu un somu asumi. Foto: Martin Divíšek/EPA/Scanpix
3

Somi iesāk spēcīgi, bet Kanāda rod veidus, kā turpināt uzvaru virkni

Piekto uzvaru tikpat spēlēs pasaules hokeja meistarsacīkstēs izcīnīja Kanādas valstsvienība, Prāgā atspēlējoties no 0:2 un ar 5:3 pārspējot Somijas komandu.