Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Verstapens izcīna uzvaru Maiami "Grand Prix" sprinta sacīkstēs

Verstapens izcīna uzvaru Maiami "Grand Prix" sprinta sacīkstēs
Foto: Getty Images / AFP

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas sestā posma Maiami "Grand Prix" sprinta sacīkstēs.

Pirmajā aplī pirmajā līkumā Lūiss Hamiltons diezgan droši devās līkuma iekšmalā, pēc kā viņš trāpīja Fernando Alonso formulai, kurš, savukārt, no otras puses saskrējās ar Lānsu Strolu, kurš tālāk trāpīja Lando Norisam, kuram diemžēl sacīkstes pirmajā aplī arī beidzās. Hamiltons radio atzina, ka tur esot bijusi vieta un viņš to izmantoja, savukārt, Alonso piebilda, ka Hamiltons pirmajā līkumā ielidoja kā bullis. Pēc Norisa izstāšanās trasē devās drošības mašīna.


Lielisks starts padevās Loganam Sārdžentam, kurš no 19.vietas spēja pakāpties uz 12.pozīciju.

Kad drošības mašīna pameta trasi, Makss Verstapens turpināja braukt visiem pa priekšu, kamēr otrajā vietā turējās Šarls Leklērs. Uz trešo pozīciju īsu brīdi bija pakāpies Daniels Rikjardo, taču drīz vien viņu apdzina Serhio Peress. Desmitajā aplī Karloss Sainss noķēra Rikjardo, taču apdzīt austrālieti viņam neizdevās. 11.aplī sīva cīņa par astoto vietu bija starp Kevinu Magnusenu un Hamiltonu, kur abas formulas pat nedaudz saskārās. Taču jau pēc brīža sacensību tiesneši Magnusenam piešķīra desmit sekunžu sodu par citā aplī nogrieztu līkumu.

14.aplī Hamiltons vēlreiz mēģināja apdzīt Magnusenu, kur abi braucēji vienā no līkumiem bremzējot izbrauca pārāk plati, ko izmantoja Juki Cunoda, kurš vispirms apdzina Hamiltonu un pakāpās uz devīto vietu, bet drīz vien apdzina arī Magnusenu un pakāpās uz astoto pozīciju. Brauciena izskaņā Hamiltons gan saņēma sodu par citu pārkāpumu, pēc kā viņš atkrita uz 16.vietu.

Turpinājumā vairs nekas būtiski nemainījās un uzvaru sprinta sacīkstēs svinēja Verstapens. Otrā vieta Leklēram, bet trešais – Peress. Ceturto vietu nosargāja Rikjardo, kuru pēdējā aplī izmisīgi centās apdzīt Sainss.

Sestdien vēl norisināsies kvalifikācija pamatsacensībām (23:00 pēc LV laika), bet Maiami "Lielās balvas" izcīņa norisināsies svētdien (23:00).

Rezultāti:


Pauls Jonass. Foto: @piclabphoto34
2

Jonasam avārija un 29. vieta MXGP posma kvalifikācijā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien pasaules motokrosa čempionāta Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā MXGP klases sacensībās piedzīvoja avāriju pirmajā pagriezienā un izstājās, ierindojies 29. vietā.
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
3

Lielbārži PČ blakusvāģu motokrosā uzvar arī sezonas otrajā posmā

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām otrajā posmā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
3

Jonass ieņem devīto vietu Spānijas MXGP posmā, uzvar mājinieks Prado

Šodien MXGP čempionāta posmā Spānijā devīto vietu divu braucienu kopvērtējumā ieņēma latvietis Pauls Jonass, kuram devītā un desmitā vieta braucienos. Abos braucienos uzvarēja Horhe Prado, kurš arī kļuva par jauno kopvērtējuma līderi.