Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē
Foto: LaMSF

Divas dienas, 27. un 28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.

“Misiņkalna” mototrase ir zināma teju visiem motokrosa braucējiem, jo šeit sacensības notiek jau daudzu gadu garumā. Pirmais Latvijas čempionāts motokrosā Aizputē norisinājās 2000. gadā, pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, tas turpinās vēl šodien. Trases raksturojums – tā ir mālaina un cieta. Sausā laikā putekļaina, bet slapjā laikā ir kārtīgs māls. Arī šajā nedēļas nogalē ir gaidāmas jaudīgas, interesantas un nervus kutinošas cīņas trasē, jo šajā posmā startēs spēcīgākie motokrosa braucēji un ne tikai.

Posma organizators Uldis Zaharāns sacensības rīko jau 24 gadus. Viņš pastāstīja, ka trasē pēdējos 10 gadus nav veiktas lielais izmaiņas. “Šogad “Magmum” Latvijas čempionātā abu dienu dalībniekiem būs iespēja pretendēt uz ķiveres izlozi. Svētdien, 28. aprīlī, norisināsies skatītāju prognožu spēle MX1 un MX2 klasēm. Visa svarīgā informācija ir apkopota Latvijas Motosporta federācijas izstrādātajā nolikumā. Lūgums iepazīties visiem braukt gribētājiem. Uz tikšanos trasē!” saka Uldis Zaharāns.

Latvijas čempionāta klases: MX65; MX85; MX125; MX2; MX1; Q Open; BV Open; MX Dāmas un MX Amatieri Open.

Latvijas kausa klases, kurām notiek ieskaite Latvijas čempionāta posmos: Q Amatieri; Q Veterāni; B/V Amatieri un B/V Veterāni, Retro175, Retro250, Retro 350, Retro500.

27. aprīlī pirmais starts plkst. 10:20. Klases: Q Open, BV Open, MX Retro, MX Amatieri open, MX Dāmas

28. aprīlī pirmais starts plkst. 11:30. Klases: MX65, MX85, MX125, MX1, MX2

Sacensību nolikums: https://www.licences.lv/uploads/tem...

Dienaskārtība: https://www.licences.lv/uploads/tem...

Ieejas maksa: 10,- eiro
Pensionāriem: 5,- eiro
Bērniem līdz 16 gadu vecumam un cilvēkiem ar 1. grupas invaliditāti ieeja BEZ MAKSAS.


Pauls Jonass. Foto: @piclabphoto34
1

Jonasam avārija un 29. vieta MXGP posma kvalifikācijā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien pasaules motokrosa čempionāta Francijas "Grand Prix" kvalifikācijā MXGP klases sacensībās piedzīvoja avāriju pirmajā pagriezienā un izstājās, ierindojies 29. vietā.
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
3

Lielbārži PČ blakusvāģu motokrosā uzvar arī sezonas otrajā posmā

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām otrajā posmā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
3

Jonass ieņem devīto vietu Spānijas MXGP posmā, uzvar mājinieks Prado

Šodien MXGP čempionāta posmā Spānijā devīto vietu divu braucienu kopvērtējumā ieņēma latvietis Pauls Jonass, kuram devītā un desmitā vieta braucienos. Abos braucienos uzvarēja Horhe Prado, kurš arī kļuva par jauno kopvērtējuma līderi.