Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja uzvar "MotoGP" ceturtajā posmā

Rolands Eliņš

Banjaja uzvar "MotoGP" ceturtajā posmā
Frančesko Banjaja. Foto: IMAGO/PanoramiC/Scanpix

LETA--AFP. Itālijas motosportists Frančesko Banjaja svētdien izcīnīja pirmo vietu pasaules motošosejas čempionāta ceturtā posma - Spānijas "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā "MotoGP" klasē.

Banjaja ("Ducati Lenovo") Spānijas "Grand Prix" uzvarēja trešo sezonu pēc kārtas, finišā apsteidzot otrās vietas ieguvēju spāni Marku Markesu ("Gresini") par 0,372 sekundēm, bet labāko trijnieku noslēdza Marko Bedzeki ("Pertamina Enduro VR46").

Ceturtais finišēja Alekss Markess ("Gresini"), piektais bija Enea Bastianīni ("Ducati Lenovo"), sesto vietu ieņēma Breds Binders ("Red Bull KTM"), septītajā pozīcijā ierindojās Fabio di Džannantonio ("Pertamina Enduro VR46"), astotais bija Migels Oliveira ("Trackhouse"), bet devītais un desmitais finišēja attiecīgi Maveriks Vinjaless ("Aprilia") un Pedro Akosta ("Red Bull GasGas").

15 apļus līdz finišam kritienu piedzīvoja kopvērtējuma līderis Horhe Martins ("Prima Pramac"), kurš pēc tam neturpināja sacensības.

Savukārt dienu iepriekš sprinta sacīkstē pirmo vietu, apsteidzot tuvāko sekotāju par nepilnām trīs sekundēm, ieņēma Martins.

Pēc pirmajiem četriem posmiem kopvērtējuma līderis ar 92 punktiem ir Martins, otrais ar 75 punktiem ir Banjaja, kamēr trešajā pozīcijā ar 70 punktiem ierindojas Bastianīni.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēts 21 sacensību posms.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempionu kļuva Banjaja.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2024-04-28 21:55, pirms 2 nedēļām
Nu tik tukšs raksts... tīri rezultātu tabulas atreferēšana.. OK, vismaz Martina kritiens uz līdzenas vietas pieminēts, kurš līdz tam bija sacīkstes līderis. Taču īstā cīņā sākās pēc tam starp Bagnaia un M.Markesu. Tā bija īsta spriedze un vienubrīd gandrīz abi līdz kritienam, taču tā bija godīga un cienījama cīņa starp diviem čempioniem!
Tas vēlreiz pierādīja, ka Bagnaia sacīkšu režīmā ir monstruāls. Pagaidām izskatās, ka Marks Markess ar iepriekšējās sezonas Ducati motociklu varētu radīt nopietnu cīņu ar Bagnaia. Protams, nevar aizmirst arī Martinu. Pārējie šobīd tomēr patālu...

     [+] [-]

, 2024-04-28 22:26, pirms 2 nedēļām
Lūk kāpēc gadiem jau MotoGP sit pušu F1. Nekad ne tuvu neesmu bijis M.Markesa fans, bet ar šo pāreju uz Gresini un tas, ko viņš rāda - esmu sācis respektēt viņu un sekot līdzi viņa performancei... Redzēsim ko nākotne rādīs un vai būs jauna pāreja pēc šīs sezonas... Mazliet nemierīgi graužu nagus...

  -3 [+] [-]

, 2024-04-28 22:33, pirms 2 nedēļām
Un beidziet vienreiz kropļot uzvārdus ar savu pārspīlēto latviešu valodas "it kā" pareizību. Autor, vnk vajag kādreiz paklausīties, kā britu komentētāji pareizi izrunā uzvārdus un nebūs nekas jākropļo un jāizdomā. Ir BaGnaija, nevis kkāds mistisks Banjaija! Punkts!
Kāpēc lai tu sevi nesauktu par Roandu Elņu, piemēram? Easy!
Sviests.

     [+] [-]

, 2024-04-28 23:56, pirms 2 nedēļām
M.Markesa pāreja būs un vizdrīzāk jau šosezon, tuvāk sezonas beigām. Proti, uz rūpnīcas komandu un turklāt uz Ducati. Jāskatās, kā Bastianini veiksies.. Ja Markess ar pērnās sezonas moci var nopietni cīnīties par uzvaru, tad ko viņš spēs ar gandrîz identisku Bagnaia. Bûs intereaanti!

     [+] [-]

, 2024-04-29 08:25, pirms 2 nedēļām
Nekad nebiju aizdomājies, ka tieši dēļ M.Markesa sezona kļūs absolūti spridzinoša.. Kādrez likās, pat cerēju, ka tad, kad MM notīsies, tikai TAD beidzot sāks parādīties jaunas intrigas.. Re kā tai dzīvē notiek, bet jā, piekrītu - Bastianini ir uz izbalsošanas līnijas. Tas ir vairāk kā skaidrs.