Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Jaunzēlande sāk smagi, taču Urugvaju aizsūta mājās ar graujošu zaudējumu

Jaunzēlande sāk smagi, taču Urugvaju aizsūta mājās ar graujošu zaudējumu
Foto:Reuters/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase šodien savā pēdējā 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra pirmā posma cīņā ar 73:0 pārspēja Urugvaju un garantēja sev vietu izslēgšanas mačos.

Jaunzēlandes un Urugvajas cīņa abām komandām bija pēdējā spēle 2023. gada Pasaules kausa regbijā finālturnīra pirmajā posmā, jeb grupu turnīrā, taču, ja Urugvajai iespējas pacīnīties par kaut ko būtisku, izslēgšanas mačiem vai automātisko kvalificēšanos uz 2027. gada finālturnīru, bija tikai teorētiskas, tad Jaunzēlandei no šīs spēles vajadzēja piecus punktus un arī gūto un zaudēto punktu bilance bija jāuzlabo.

Pretēji iepriekšējam mačam pret Itāliju, šoreiz Jaunzēlandei bija jāgaida ilgāks laiks, lai tiktu pie pirmajiem punktiem, jo Kema Roigārda veiktais piezemējums netika ieskaitīts, bet dažas minūtes vēlāk urugvajieši jau paši devās ātrajā uzbrukumā un arī viņu piezemējums, ko veica Manuels Ardao, netika apstiprināts.

Trešā reize, kad bumba tika nogādāta ieskaites zonā šajā mačā arī pie punktiem netika, jo Ričijs Mounga pārkāpa noteikumus pirms Damjena Makenzija piezemējuma. Tas arī noveda pie situācijas, ka mača 20. minūtē rezultāts uz tablo bija 0:0, taču tieši šajā brīdī Makenzijs otrreiz ielauzās Urugvajas ieskaites zonā un šis bija tas gadījums, kad punkti tika ieskaitīti.

Pēc ilgas spēkošanās, kas beidzās ar jau pieminēto piezemējumu, urugvajieši mazliet panīka un to "All Blacks" uzreiz izmantoja, Ričijam Mungam ienesot jau savu piezemējumu un kopumā, ieskaitot precīzos realizācijas sitienus, gūstot jau deviņus punktus.

"Los Teros" gan ilgi apjukuši nebija un jau drīz pārveda spēli uz pretējo laukuma pusi, taču noteikumu pārkāpšana un tehniskais brāķis viņiem liedza gūt punktus, bet jaunzēlandieši viņus arī sodīja, kad Vils Džordans guva jau savas komandas trešo piezemējumu. Savukārt vēl līdz iešanai pauzē Kems Roigārds, tomēr, guva savu piezmējumu šajā spēlē, piesakot "All Blacks" pretenzijas uz pieciem punktiem, kas faktiski arī nodrošināja viņu dalību izslēgšanas mačos

Uz maiņu laukumā nākušais Flečers Ņūvels guva pirmo piezemējumu otrajā puslaikā, ko drīz vien atkārtoja arī Lesters Fainganuku, tādējādi rezultāts no liela pamazām pārvērtās par graujošu. Makenzija otrais ieskaitītais piezemējums un Moungas realizācija panāca jau 45:0 un šajā brīdī aktuāls kļuva jautājums vai urugvajieši šajā cīņā vispār spēs gūt punktus.

Kamēr tika meklēta atbilde uz šo jautājumu, jaunzēlandiešu regbisti, kas "nopietnākos mačos" laukumā, iespējams, nebūtu devušies pamatsastāvā, izmantoja iespēju uzlabot savu statistiku, sasniedzot divciparu rādītāju gūto piezemējumu ailē, produktīvākajam esot Fainganuku, kurš pusstundas laikā izcēlās ar trim mēģinājumiem.

Līdz mača beigām Urugvaja tā arī nespēja gūt punktus un savu dalību 2023. gada Pasaules kausa izcīņā noslēdza ar vienu uzvaru (pret Namībiju) četros mačos.

Savukārt Jaunzēlande garantēja sev vietu izslēgšanas spēlēs, kur gan vēl nav zināms viņu pretinieks.

Jaunzēlande – Urugvaja 73:0 (26:0)

Piezemējumi: D.Makenzijs (20, 53), R.Mounga (25), V.Džordans (34, 65), K.Roigārds (38), F.Nūvels (45), L.Fainganuku (49, 68, 77), T.Viljamss (73) -
Realizācijas: R.Mounga (21, 26, 34, 50, 54), D.Makenzijs (66, 69), B.Barets (74, 78) -
Soda sitieni:
Dropsitieni:

2023. gada Pasaules kauss regbijā, A grupa

#KomandaSUNZP
1.Jaunzēlande430115
2.Francija330013
3.Itālija320110
4.Urugvaja41035
5.Namībija40040

, 2023-10-06 02:15, pirms 8 mēnešiem
Skaista tabula.
, 2023-10-06 08:28, pirms 8 mēnešiem
Mauri labākie.
Foto: RK "Livonia".
2

"Baltic XL/Livonia" izcīna otro pārliecinošo uzvaru Latvijas čempionātā regbijā

Sestdien Upesciema stadionā Latvijas čempionātā regbijā15 RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia” ar pārliecinošu rezultātu 72:5 pārspēja Valmieras “Fēnikss”, tiekot pie otrā panākuma un sarūpējot valmieriešiem otro zaudējumu
RK "Livonia" (tumšos tērpos) pret RK "Eži". Foto: RK "Livonia".
1

"Livonia" otrā komanda pārliecinoši pārspēj "Ežus" un izcīna pirmo uzvaru Latvijas čempionātā regbijā

Pagājušajā nedēļas nogalē Upesciema stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem RK “Livonia” otrā komanda “Garkalne/Livonia” ļoti pārliecinoši ar 79:17 pārspēja nepilnā sastāvā spēlējošos “Ežus”, tiekot pie pirmās uzvaras šajā sezonā un saglabājot cerības uz bronzu.
Foto: RK "Livonia" (balti melnie) pret RKĢ. Foto: Juris Bērziņš-Soms.

"Livonia" un Eleja sekmīgākie Latvijas jaunatnes čempionāta 3. posmā regbijā

Pagājušajā sestdienā, 25. maijā, "Mapri būve" Latvijas jaunatnes čempionāta trešajā posmā regbijā jaunākajās jauniešu grupās, kas norisinājās Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, sekmīgāko posmu šajā gadā aizvadīja RK “Livonia”, kas bija trijniekā visās trijās grupās – uzvara un divas otrās vietas. Arī Eleja visās grupās ieguva godalgotas vietas – uzvara un divas trešās vietas.