Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Livonia/Garkalne" otrajā puslaikā pietuvojas, tomēr piekāpjas "Fēniksam"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Livonia/Garkalne" otrajā puslaikā pietuvojas, tomēr piekāpjas "Fēniksam"
"Garkalne/Livonia" pret "Fēniksu". Foto: RK "Livonia".

Sestdien Valmierā RK “Livonia” otrā komanda “Garkalne/Livonia” Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem otrajā puslaikā pietuvojās mājiniekiem, taču beigās ar 27:35 zaudēja Valmieras “Fēniksam”, tādējādi jauno 2024. gada sezonu iesākot ar nelielu zaudējumu spraigā spēlē pērnā gada bronzas medaļniekiem.

Piektdien Latvijas čempionāta regbijā-15 atklāšanas spēlē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā Lāči” ļoti līdzīgā spēlē ar 41:31 (17:17) pieveica "Ežus”. Nākamā dienā sestdienā Brenguļu stadionā Valmierā pērnā gada bronzas medaļu ieguvēji "Fēnikss" uzņēma vicečempionu “Livonia" otro komandu “Garkalne/Livonia”.

Pēdējo divu gadu sudraba medaļas ieguvēji un Baltijas TOP līgas finālisti un pusfinālisti “Livonia” šogad Latvijas čempionātā ir pieteikusi divas komandas – “BalticXL/Livonia" kā vadošo komandu un "Garkalne/Livonia" kā otro sastāvu.

“Garkalne/Livonia”, kuras sastāvā spēlēja jaunie un daži pieredzējušie “livonieši”, RK “Mītava” jaunie regbisti un partneru “Baltrex” („Baltrex-Šiauliai”) dublierus, pirmajā puslaikā, spēlējot neparocīgajā laukuma pusē pret vēju, spēja gūt ar soda sitienu trīs punktus un nonāca zaudētājos ar 17 punktu starpību, spēles pirmajā nogrieznī piekāpjoties mājiniekiem ar 3:20.

Otrajā puslaikā labvēlīgajā pusē livoniešiem spēle “aizgāja”, un viņi sāka pakaļdzīšanos. Lai arī otro puslaiku “Garkalne/Livonia” uzvarēja ar 25:15, tomēr beigās nācās zaudēt ar 27:35.

“Garkalne/Livonia” galvenais treneris Vilmārs Sokolovs kopumā bija apmierināts ar spēli. “Priekš pirmā “treniņa” bija laba spēle. Jā, tādu apzīmējumu es apzināti lietoju, jo puišiem nebija iepriekš sanācis kopā patrenēties,” iesāk Sokolovs par komandas sastāvu, ko pamatā veido jaunie “livonieši” un “mītavieši”, kā arī “Baltrex” dublieri.

“Sākumā sanāca spēlēt pret vēju, kas sarežģīja apstākļus, tāpēc bija paslikta spēle ar kāju, jo pūta bumbu atpakaļ. Kopumā pirmais puslaiks bija samocīts,” vērtē treneris.

“Otrajā puslaikā viss bija kārtībā, īpaši pēdējā 20. minūtes. Pietrūka laika. Kādas piecas vai septiņas minūtes agrāk vajadzēja sākt ofensīvu,” secina Sokolovs un piebilst: “Ir pie kā strādāt, spēlētājos redzu potenciālu. Labs papildinājums no “Baltrex”, ieskaitot arī 16 gadus veco lietuvieti.”