Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" pirmajā posmā uzvar ekvadorietis Narvaess

Daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" pirmajā posmā uzvar ekvadorietis Narvaess
Džonatans Narvaess. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA. Ekvadoras riteņbraucējs Džonatans Narvaess sestdien uzvarēja daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" pirmajā posmā.

Narvaess ("Ineos Grenadiers") 140 kilometrus garo posmu ar trim kategorizētiem kāpumiem un vienu starpfinišu veica trīs stundās 14 minūtēs un 23 sekundēs.

Viņš 176 braucēju konkurencē apsteidza "Bora - hansgrohe" komandas braucēju vācieti Maksimiliānu Šahmanu un slovēni Tadeju Pogačaru ("UAE Team Emirates"), kuri finišēja ar tādu pašu laiku, par sešām sekundēm apsteigdami tuvāko sekotāju francūzi Aleksu Bodēnu ("Decathlon AG2R La Mondiale"). Latvijas riteņbraucēji šoreiz velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ierindojās 31.vietā.

Latvijas braucējiem lielākais sasniegums ir Pjotra Ugrjumova kopvērtējumā izcīnītā otrā un trešā vieta attiecīgi 1993. un 1995. gadā. Uzvaru etapā 1999. gadā izcīnīja Romāns Vainšteins, bet uz goda pjedestāla ir kāpis arī Andris Naudužs, kurš 2004. gadā vienā no etapiem bija trešais.

Izmantotie resursi:
LETA


Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

Izšķirošajiem UCI BMX Pasaules čempionāta braucieniem kvalificējas seši Latvijas sportisti

Naktī uz sestdienu ASV pilsētā Rokhilā aizvadītas UCI BMX Pasaules čempionāta pirmās dienas sacensības elites, U23 un junioru sportistiem. Pārliecinoši ceturtdaļfinālu sasniedza mūsu juniori – Edgars Langmanis un Kristers Apels, kā arī U23 sportisti – Veronika Monika Stūriška un Emīls Mārtiņš Treimanis. Pārvarot pēdējās cerības braucienu, cīņu turpinās arī elites braucēja Vineta Pētersone un juniore Paula Kibare.
Džonatans Milans. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Itālis Milans kļūst par ''Giro d'Italia'' 13. posma uzvarētāju

LETA. Itālijas riteņbraucējs Džonatans Milans piektdien bija ātrākais "Giro d'Italia" 13.posmā, izcīnot trešo uzvaru šī gada Itālijas tūrē, kamēr kopvērtējumā pirmo vietu joprojām saglabā slovēnis Tadejs Pogačars.
Ernests Zēbolds. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Zēboldam nedaudz pietrūkst, lai OS kvalifikāciju BMX frīstailā turpinātu finālā

LETA. Latvijas sportists Ernests Zēbolds piektdien Šanhajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā BMX frīstailā "park" disciplīnā nepārvarēja atlasi, paliekot pirmais aiz kvalifikācijas barjeras.