Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Ilggadējais Gulbja treniņu biedrs un GS čempions Tīms pēc sezonas noslēgs karjeru

Ilggadējais Gulbja treniņu biedrs un GS čempions Tīms pēc sezonas noslēgs karjeru
Dominiks Tīms. Foto: Imago/Scanpix

Viens no visu laiku izcilākajiem austriešu tenisistiem Dominiks Tīms izplatījis paziņojumu, kurā atklāj, ka pēc 2024. gada sezonas beigām noslēgs profesionāļa karjeru.

''Sezonas beigās noslēgšu savu profesionālo karjeru. Mana plaukstas locītava nav tāda, kādai tai būtu jābūt un kā es to vēlētos. Par šo lēmumu domāju ilgu laiku,'' savā paziņojumā sacīja 30 gadus vecais austrietis.

Savu karjeras augstāko punktu Dominiks Tīms sasniedza 2020. gada marta sākumā, kad atradās trešajā pozīcijā ATP vienspēļu rangā. Viņa kontā ir 2020. gada ''US Open'' čempiontituls, kas tika izcīnīts iespaidīgā manierē, atspēlējoties no 0-2 setos pret Aleksandru Zverevu. Tāpat Tīms spēlējis vienā ''Australian Open'' finālā un divos ''French Open'' finālos.

Līdzšinējās karjeras laikā Tīms izcīnījis 17 ATP līmeņa vienspēļu titulus un nopelnījis vairāk nekā 30 miljonus ASV dolāru naudas balvās.

Ilgus gadus Tīms bija visu laiku izcilākā Latvijas tenisista Ernesta Gulbja treniņu biedrs, kad abus trenēja austriešu speciālists Ginters Bresniks. Esot pīķa formā un vesels, Tīms bija viens no labākajiem planētas tenisistiem uz māla seguma.


Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombaham kāpums ATP rangā, Zverevs kļūst par ceturto numuru

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs pakāpies no 413. uz 405. vietu.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

WTA rangs: Ostapenko arvien desmitā, Semeņistaja pakāpjas uz 118. vietu

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko joprojām ir desmitā, bet mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja pacēlusies uz 118. vietu.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

"French Open" kvalifikācijā Semeņistaja sāks pret Šveices trešo numuru

Nākamnedēļ sāksies "French Open" kvalifikācija. Šodien noskaidrojās, ka Latvijas otrās raketes Darjas Semeņistajas pirmā pretiniece būs šveiciete Selīna Nefa. Šī cīņa varētu notikt 21. maijā.