Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Širjakovs: "Paši kļūdījāmies un atdevām jūrmalniekiem uzvaru svarīgos brīžos"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Širjakovs: "Paši kļūdījāmies un atdevām jūrmalniekiem uzvaru svarīgos brīžos"
Andris Širjakovs. Foto no volejbolista privātā arhīva.

Pēc zaudējuma spraigā piecu setu spēlē "Rīgas Tehniskās universitātes"/ "Robežsardzes"/"Jūrmalas" komandai vicelīderus Tartu "Bigbank" pārstāvošais Latvijas volejbolists Andris Širjakovs uzslavēja jūrmalnieku cīņassparu, bet norādīja, ka pašu kļūdu dēļ ir atdota uzvara.

Iepriekš ziņojām, ka četru zaudējumu virkni Baltijas Volejbola līgā vīriešiem negaidīti pārtrauca "Rīgas Tehniskās universitātes"/"Robežsardzes"/"Jūrmalas" komanda, kura sestdien izbraukumā ar 3-2 (23:25, 25:19, 13:25, 25:22, 26:24) pieveica vicelīderi Tartu "Bigbank". Jūrmalas vienībā 31 punktu guva Matīss Gabdulļins, uzbrūkot ar 51% efektivitāti un trīs punktus gūstot blokā, bet Tartu komandā ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Latvijas volejbolists Andris Širjakovs, četrus no tiem gūstot blokā.

Savukārt svētdien Baltijas līgas pērnās sezonas čempionu dusmas par zaudējumu iepriekšējā dienā uz savas ādas izbaudīja Latvijas čempione “Ezerzeme”/DU, piekāpdamās trijos setos. Širjakovs guva 13 punktus, no kuriem divus – blokā, vienu – ar servi un 10 – ar 23 uzbrukumiem.

"Sestdien bija grūta spēle. Mums spēlēja otrais cēlājs, jo pirmais ir guvis nelielu savainojumu. Varējām uzvarēt, bet “RTU Robežsardze/Jūrmala” bija labi noskaņojusies, cīnījās par katru punktu, un arī Matīss Gabdulļins guva 31 punktu. Paši atdevām uzvaru svarīgos brīžos. Arī piektajā setā bijām vadībā, bet paši kļūdījāmies, un cīņas iznākumu noteica nianses,” stāsta Andris Širjakovs.

“Svētdien spēle padevās labi. Labi servējām, gūstot septiņus “eisus” trijos setos, bet sestdien piecos setos mums bija tikai divas netveramas serves. Labi darbojāmies blokā un daudz bumbu pacēlām aizsardzībā. Motivācija mums bija arī pret RTU, jo mums bija vajadzīgi seši punkti, lai ieņemtu otro vietu, kas ir svarīgi mājas spēļu priekšrocībām gan Baltijas līgā, gan Igaunijas čempionātā. Svētdien čaļi bija uzvilkušies, un zaudēt nedrīkstējām. Bija laba motivācija un sportiskais niknums,” stāsta Andris.

Sezonas sākumā Širjakovs spēlēja mazāk, bet šobrīd ir viens no komandas līderiem. “Pirms sezonas guvu traumu un mēnesi nevarēju trenēties, kaut gan vasarā biju labi pastrādājis un biju labā formā. Nespēlēju arī sezonas pirmo spēli ar “Selver/TalTech”, sāku ar maču pret Pērnavas komandu. Fiziski sezonas sākumā tik labi nejutos, un bija vajadzīgs arī laiks, lai saprastos ar cēlāju. Vajadzēja, lai treneris un cēlājs man notic un ceļ bumbu izšķirīgajos brīžos, jo mūsu komandā ir arī Marti Juhkami un Timo Lehmuss. Labi nospēlēju Igaunijas kausā, un spēle aizgāja,” par savu pirmo sezonu ārvalstīs saka diagonālais uzbrucējs, kura kontā viena trofeja (Igaunijas kauss) šosezon jau ir.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols