Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

OS2026 vajadzībām Itālijā tomēr varētu tikt uzbūvēta jauna ledus trase

OS2026 vajadzībām Itālijā tomēr varētu tikt uzbūvēta jauna ledus trase
Foto: LOK

LETA--AFP. 2026.gada Milānas un Kortīnas ziemas olimpiskajām spēlēm Itālijā tomēr varētu tikt uzbūvēta jauna ledus trase, otrdien paziņoja Itālijas vicepremjers Mateo Salvīni.

Oktobrī Itālijas Olimpiskās komitejas prezidents Džovanni Malago Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā paziņoja, ka Milānas un Kortīnas 2026.gada ziemas olimpisko spēļu sacensības kamaniņu sportā, skeletonā un bobslejā visticamāk notiks ārpus Itālijas.

Savukārt Salvīni, kurš ir arī Itālijas transporta ministrs, 2026.gada olimpisko spēļu organizatoru sanāksmē otrdienas vakarā atklāja, ka varētu tikt iesniegts jauns priekšlikums par trases izveidi Kortīnā.

"Satiksmes ministrija izstrādās priekšlikumu, kas itāļiem nemaksās ne centa dārgāk. Mērķis ir pēc iespējas ātrāk iesniegt projektu lēmumu pieņēmējiem," sanāksmes noslēgumā teica Salvīni, piebilstot, ka Itālija jau ir zaudējusi pārāk daudz laika šī lēmuma pieņemšanā.

Olimpiādes organizētāji uzsvēra, ka ir vienojušies ar SOK, ka lēmums par 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu sacensību norises vietu kamaniņu sportā, skeletonā un bobslejā ir jāpieņem līdz 2024.gada janvāra beigām.

Tāpat olimpisko spēļu organizācijas komiteja ir sazinājusies ar ASV, Vācijas, Austrijas un Šveices olimpiskajām komitejām par to iespējām uzņemt olimpiskās spēles, ja tiktu lemts par labu kamaniņu sporta, skeletona un bobsleja sacensību pārcelšanai uz citu valsti.

Milānas un Kortīnas kandidatūra balsojumā par 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu pārspēja Stokholmu, kas ledus trases sporta veidu uzņemšanu bija uzticējusi Siguldai.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2023-12-06 21:56, pirms pusgada
Kā tur bij...bija gadu iepriekš jaunā trasē jānotiek pk posmam? Ja tā, tad gada laikā itāļi uzcels jaunu trasi? Gribu to redzēt. Te vēl būs jautrība ap to itāļu reni
, 2023-12-06 22:12, pirms pusgada
#pseidomači
, 2023-12-06 22:15, pirms pusgada
killo2000 rakstīja: Kā tur bij...bija gadu iepriekš jaunā trasē jānotiek pk posmam? Ja tā, tad gada laikā itāļi uzcels jaunu trasi? Gribu to redzēt. Te vēl būs jautrība ap to itāļu reni
Pekinas trasē pirmās sacensības bija 3 mēn. pirms OS#pseidomači
, 2023-12-06 22:54, pirms pusgada
Nu nezinu. Lai gan esmu renes fans, diemžēl izskatās, ka bobslejs un skeletons pamazām var aiziet pa skuju taku.
, 2023-12-07 00:59, pirms pusgada
OK ir sazinājusies arī ar ASV? Nopietni?? Tad renes veidi Itālijas spēlēs var arī notikt ASV?
Sigita Bērziņa. Foto: Mareks Gaļinovskis
3

Kamaniņu braucēja Bērziņa noslēdz karjeru

LETA. Latvijas kamaniņu braucēja Sigita Bērziņa nolēmusi likt punktu sportistes karjerai, ceturtdien paziņoja Bērziņa.
Foto: Latvijas Kēlringa federācija.

Kērlingistes izcīna līdz šim augstāko panākumu pasaules čempionātā senioriem

Pasaules senioru kērlinga čempionātā, kas no 20. līdz 27. aprīlim norisinājās Estersundā, Zviedrijā, Latvijas sieviešu izlase izcīnīja līdz šim augstāko panākumu - piekto vietu, bet mūsu vīriešu komanda ierindojās 15. vietā.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.