Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 hokejisti iemet 24 ripas Spānijai Jauniešu OS ievadā

Latvijas 3x3 hokejisti iemet 24 ripas Spānijai Jauniešu OS ievadā
Latvijas 3x3 hokejisti. Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Gangvonā, Dienvidkorejā rit pirmā sacensību diena Pasaules Jauniešu Ziemas Olimpiskajās spēlēs. Pirmo spēli 3x3 hokeja turnīrā aizvadījuši Latvijas hokejisti, izcīnot graujošu uzvaru pār Spānijas izlasi ar 24:5. Pirmos startus aizvadīja arī Latvijas šorttrekistes un biatlonisti.

• Pirmajā sacensību dienā uz ledus kāpa Latvijas 3x3 hokejisti, kuri pirmajā spēlē sacentās ar Spānijas hokejistiem. Latvieši jau pirmajās desmit minūēs parādīja savu pārākumu, izvirzoties vadībā ar 3:0. Arī spāņiem izdevās atklāt savu rēķinu, bet latvieši atbildēja ar vēl diviem vārtu guvumiem nepilnas minūtes laikā (5:1). Spāņi sadeldēja deficītu līdz trim vārtiem, bet tad saņēma pretī vēl četrus - 9:2.

• Otrais un trešais periods bija tikai formalitāte. Latvijas hokejisti pretinieku vārtos ieraidīja vēl 15 ripas, svinot graujošu uzvaru ar 24:5, kas bija lielākais rezultāts pirmajā spēļu kārtā (otrais lielākais Kazahstānas uzvara pār Poliju ar 18:8). Turnīrā piedalās astoņas komandas, kas izspēlēs katra ar katru, bet četras labākās turpinās cīņu par medaļām. Rīt Latvijas hokejisti mērosies spēkiem ar Lielbritānijas un Kazahstānas izlasēm.

Plašā sastāvā individuālās sacensības 10 un 12.5 kilometru distancē aizvadīja Latvijas jaunie biatlonisti. Jaunietes sacentās 10 kilometros, veicot četras šaušanas. Labākā no latvietēm bija Madara Veckalniņa, kura pirmajās trijās šaušanās kļūdījās piecas reizes, bet ceturtajā spēja aizvērt visus mērķus, kas ļāva pacelties un sacensības noslēgt 66. vietā, uzvarētājai Ilonai Plečacovai no Čehijas zaudēja 9:43.7 minūtes. Tikmēr Keita Patrīcija Kolna labāko septiņdesmitniekā turējās līdz pēdējai šaušanai, kurā pieļāva divas kļūdas un arī ar piecām kļūdām kopumā finišā uzrādīja 77. rezultātu. Lēnākā no latvietēm trasē bija Stella Bleidele, kura pieļāva četras kļūdas šaušanā un ierindojās 80. vietā 98 dalībnieču konkurencē.

• Jauniešu sacensībās 12.5 kilometru distancē reti kurš izcēlās ar labu šaušanu. Labāko rezultātu 99 dalībnieku konkurencē no latviešiem uzrādīja Adrians Māris Šņoriņš, kurš pēc divām kļūdām pirmajā šaušanā, atrodoties septītā desmita sākumā pieļāva vēl četras turpinājumā, bet pat ar to spēja pakāpties uz 38. vietu pēc ceturtās šaušanas. Finišā Šņoriņam 40. vieta, uzvarētājam Antonī Guī no Francijas (trīs kļūdas šaušanā) zaudējot 6:29.7 minūtes. Attiecīgi astoņas un deviņas kļūdas šaušanā pieļāva Valters Bresme un Olivers Bresme. Viņiem attiecīgi 64. un 67. vieta.

• Rīt Latvijas biatlonisti sacentīsies individuālajā jauktajā stafetē. Latvijas komandas sastāvs vēl nav publicēts.

• Šodien jaunietes aizvadīja 1500 metru sacensības šorttrekā. Sacensību ceturtdaļfināla slidojumos piedalījās Madara Gintere un Kamila Salmiņa. Lai iekļūtu pusfinālā, bija jātiek starp trim labākajām vai jābūt vienai no trim ātrākajām starp ceturto vietu ieguvējām. Pirmajā slidojumā startēja Gintere, kura distances pirmos apļus veica otrajā pozīcijā. Deviņus apļus pirms finiša konkurentes uzņēma ātrumu, kam latviete īsti nebija gatava, trīs apļu laikā atpaliekot ceturtdaļapļa tiesu, bet beigās tiekot apsteigta arī par apli. Nekļūdoties konkurentēm, Gintere finišēja pēdējā, sestajā vietā ar laiku 2:46.802 miniūtes.

• Otrajā slidojumā startēja Salmiņa, kura pēc starta izslidoja pirmajā pozīcijā. Šajā slidojumā cīņa sākās astoņus apļus pirms finiša, bet septiņus apļus pirms finiša cīņā par trešo pozīciju Salmiņa krita pēc sadursmes ar Nīderlandes pārstāvi. Salmiņa piecēlās un finišēja ar laiku 3:03.054 sekundes. Par sadursmes izraisīšanu nīderlandiete saņēma sodu, bet latvietei tas neko nedeva, jo netika iecelta pusfinālā. Sacensību noslēgumā Salmiņa ierindota 30., bet Gintere 32. vietā starp 35 dalībniecēm. Par sacensību uzvarētāju kļuva ķīniete Jingru Jana. Rīt abas Latvijas šorttrekistes sacentīsies 1000 metru distancē.


, 2024-01-20 09:29, pirms 4 mēnešiem
Pārbrauca pāri spāņiem.

Kādi tur bija kvalifikācijas kritēriji, ja starp astoņām komandām tikusi Spānija?
, 2024-01-20 22:22, pirms 4 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Pārbrauca pāri spāņiem.

Kādi tur bija kvalifikācijas kritēriji, ja starp astoņām komandām tikusi Spānija?
Te droši vien bez jebkādiem kritērijiem, kas grib, tas arī piesakas
Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.