Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Valančūns pēc zaudējuma 1/4 finālā: ''Paši šo putru savārījām''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Valančūns pēc zaudējuma 1/4 finālā: ''Paši šo putru savārījām''
Jons Valančūns. Foto: FIBA

Lietuvas basketbola izlase otrdien FIBA Pasaules kausa ceturtdaļfinālā piedzīvoja sakāvi pret Serbiju, cīņu par medaļām noslēdzot. Komandas kapteinis un spilgtākā zvaigzne Jons Valančūns pēc mača atzina, ka komanda spēlējusi vāji un daudz kļūdījusies.

''Nekas nenogāja greizi. Vienkārši nespējām nedz uzbrukt, nedz aizsargāties. Uzbrukums bija ļoti smagnējs, bet aizsardzībā paši kļūdījāmies. Iespējams, spēlējām pārāk mīksti. Paši šo putru savārījām,'' pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā teica Lietuvas izlases groza apakšas balsts Jons Valančūns.

''Viņi daudz spēlēja caur soda laukumu. Sākām spēli pārāk vāji, ļāvām gūt vieglus grozus un attālināties,'' turpināja centrs, kurš aizvadītajā cīņā kļuva par visu laiku rezultatīvāko Lietuvas izlases basketbolistu. Valančūna kontā izlases kreklā ir 819 punkti, bet iepriekšējais līderis Šarūns Jasikēvičs karjerā sabēra 816 punktus.

''Serbija mūs apspēlēja tā, kā mēs pieveicām citas komandas – ar fizikalitāti, cīņu un komandas basketbolu. Viņi guva 87 punktus, kas ir daudz, taču vairums no tiem nāca pēc nesagatavotiem metieniem un kļūdām mūsu izpildījumā. Dažkārt nespējām pat aizvadīt normālu uzbrukumu. Tā nav tikai spēlētāju, bet gan visu vaina,'' izteicās pieredzējušais lietuviešu uzbrucējs Mindaugs Kuzminsks.

''Varam tikai minēt, kā būtu, ja būtu,'' atbildot uz jautājumu par potenciālo maču pret Itāliju, ja tiktu zaudēts ASV, teica Kuzminsks. ''Tā, kā spēlējām šodien, kā neizpildījām spēles plānu, kā netrāpījām metienus un neatgriezāmies aizsardzībā – būtu zaudējuši gan Serbijai, gan Itālijai,'' turpināja uzbrucējs.

''Žēl, ka nav iespējas aizvadīt revanša cīņu. Tā bija mūsu sliktākā spēle visā turnīrā enerģijas, koncentrēšanās un fizikalitātes ziņā. Būs interesanti to analizēt. Šķita, ka Serbija spēlēja pavisam citā ātrumā nekā mēs visas spēles garumā. Varbūt pārāk daudz enerģijas atdevām iepriekšējā spēlē,'' teica galvenais treneris Kazis Maksvītis.

''Iekritām bedrē pašā svarīgākajā mačā – ceturtdaļfinālā. Domāju, ka tas ir gan emocionāls, gan fizisks kritums. Ja nespēlējam par garantētu vietu olimpiskajās spēlēs, nav motivācijas,'' turpināja speciālists.

PK ceturtdaļfināli

DatumsLaiksSpēleRez.LaiksSpēleRez.
05.09.11:45Lietuva - Serbija68:8715:40Itālija - ASV63:100
06.09.11:45Vācija - Latvija15:30Kanāda - Slovēnija

Noderīgas saites:

PK 2023 jaunumi
PK 2023 kalendārs un rezultāti
PK 2023 turnīra tabulas
PK 2023 prognožu spēle
Skaties spēles klātienē "OlyBet" sporta bāros

Izmantotie resursi:
https://www.basketnews.lt/news-1942...
https://www.basketnews.lt/news-1942...
https://www.basketnews.lt/news-1942...

     [+] [-]

, 2023-09-05 18:28, pirms 9 mēnešiem
Žēl, bet redzēs ko rīt mēs spējam, Labi būtu uzvarēt bet ja zaudējam tad var būt Lietuva pretī

     [+] [-]

, 2023-09-05 19:16, pirms 9 mēnešiem
100berzins rakstīja: Žēl, bet redzēs ko rīt mēs spējam, Labi būtu uzvarēt bet ja zaudējam tad var būt Lietuva pretī
Zaudētāji spēlē ar abiem zaudētājiem, tā kā nevajag Lietuvu mums, labāk ASV un tad CAN