Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

MVP Šrēders: "Cerams, ka Vācijas televīzijā turpmāk translēs visas mūsu spēles"

Agris Suveizda

MVP Šrēders: "Cerams, ka Vācijas televīzijā turpmāk translēs visas mūsu spēles"
Deniss Šrēders. Foto: FIBA

Pirms gada savās mājās ieguvusi Eiropas bronzu, šogad Vācijas vīriešu basketbola izlase pirmoreiz vēsturē kļuva par pasaules čempioni, finālspēlē Filipīnās ar rezultātu 83:77 pārspējot Serbiju. Vācija finišēja ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs, vistuvāk neveiksmei esot pret Austrāliju (85:82) un Latviju (81:79), kuras izskaņā uzbruka pie viena un divu punktu deficīta.

"Spēlējot tik sarežģītās grupās, tikām pie 8-0 un zelta – tas ir neticami," sacīja turnīra vērtīgākais spēlētājs Deniss Šrēders, kurš pateicās treneriem un komandai un vēlāk savās atbildēs uzsvēra, ka basketbola lomai Vācijas sporta dzīvē nu vajadzētu pieaugt. "Sākumā domājām, ka TV rādīs visu turnīru, bet vienīgi fināls bija televīzijā. Basketbols ir lielisks sporta veids, un ceru, ka cilvēki novērtēs to, ko šo divu gadu laikā esam paveikuši, un ceru, ka televīzijā nu būs katra spēle. Taču progress ir jūtams. Kad pirms 10 gadiem sāku spēlēt izlasē, basketbols bija…protams, mums bija Dirks Novickis, bet visus pārējos neviens nezināja. Tagad mēs braucam uz Filipīnām vai Okinavu un tiekam atpazīti, arī Vācijā mūs sāk ievērot. Gribam, lai ciena arī mūs."

Kamēr Kanādas izlase ar katalāņu treneri Džordi Fernandesu ieguva bronzu, Vāciju līdz zeltam aizveda kanādietis Gordons Herberts, kurš gandrīz visu profesionālo basketbola dzīvi pavadījis Eiropā: "Vajadzēs vēl vairākas dienas, lai saprastu, ko esam paveikuši, bet jūtu lielu lepnumu par puišiem. Aiz bērnu dzimšanas jeb ģimenes šī izlase ir manas dzīves otrā prioritāte. No rīta pamodos 6.30, pēc tam devos uz treniņu, bet pēc treniņa nosnaudos. Kad pamodos, saņēmu ziņu no kanclera Olafa Šolca, kas apliecina, ko tas nozīmē Vācijai."

"Kad 2021. gadā ieguvu šo darbu, mana pirmā saruna bija ar Denisu. Runājām 3-4 stundas, jutu viņa sirdi, attieksmi, rūpes pret savu valsti un savu izlasi – tur arī viss sākās. Kopš tā brīža starp mums izveidojās saikne, un ļoti svarīgi bija tas, ka iecēlu Denisu par kapteini. Liels paldies arī visiem vācu spēlētājiem, kuri kvalificējās šim turnīram. Daudzi vairs neatceras, bet mēs savu pirmo atlases spēli mājās zaudējām igauņiem. Un vasaras spēlēs piedalījās arī tobrīd bez līgumiem esošie Deniss Šrēders, Īzaks Bonga un Johanness Fogtmans, kuri rādīja piemēru visiem pārējiem. Kā teicu spēlētājiem, mēs vispirms bijām komanda un tikai pēc tam individuāli talanti. Lūk, rezultāts," treneris turpināja.


Par spīti zaudējumam gandarīti par aizvadīto Pasaules kausu bija arī serbi, kuru rīcībā nebija tādu zvaigžņu kā Nikola Jokičs un Vasilije Micičs, turnīra laikā nieri zaudēja Boriša Simaničs, pirms finālspēles šaubas bija par muskuli savainojušā Nikolas Milutinova un saslimušā līdera Bogdana Bogdanoviča dalību, bet spēles ievadā savainojumā iedzīvojās Ogņens Dobričs. "Tik daudz problēmu manā dzīvē nekad nav bijis," nosmēja galvenais treneris Svetislavs Pešičs, kurš tāpat kā Belgradas "Partizan" aizsargs Aleksa Avramovičs apsveica Vāciju ar lielisku sniegumu un pelnītu uzvaru.

"Vācija pēdējā ceturtdaļā pacēla agresivitātes līmeni. Mēs tik un tā atspēlējāmies un pat dabūjām savas iespējas, taču netrāpījām. Tāds ir basketbols – kādam ir jābrauc mājās ar zeltu, bet kādam ar sudrabu," teica Avramovičs. "Mūsu galvenais mērķis turnīrā bija izcīnīt olimpisko ceļazīmi, bet nākamais mērķis – tikt pie medaļas. Mēs tos abus izpildījām - mājās brauksim ar diviem panākumiem. Paši redzējāt, cik konkurētspējīgs bija šis turnīrs - ASV pat ar NBA sastāvu palika bez medaļas, bet Austrālija un Spānija nemaz netika ceturtdaļfinālā. Esmu lepns par iekļūšanu pusfinālā – patiešām!"


Noderīgas saites:

PK 2023 jaunumi
PK 2023 kalendārs un rezultāti
PK 2023 turnīra tabulas
PK 2023 prognožu spēle
Skaties spēles klātienē "OlyBet" sporta bāros

     [+] [-]

, 2023-09-10 22:28, pirms 9 mēnešiem
Fakts paliek fakts! Tas arī apliecina pērtiķbola vietu Vācijas un citu civilizētu valstu sporta spēļu hierarhijā. Bet LSM un citi kanāli mums stāsta muļķības par konkurētspēju un popularitāti!

     [+] [-]

, 2023-09-10 23:23, pirms 9 mēnešiem
Līme rakstīja: Fakts paliek fakts! Tas arī apliecina pērtiķbola vietu Vācijas un citu civilizētu valstu sporta spēļu hierarhijā. Bet LSM un citi kanāli mums stāsta muļķības par konkurētspēju un popularitāti!
SC arī kaut ko murgoja par basketbolu uzreiz pēc futbola. Neticu, ka Vācijā TV varētu tiešraidē nerādīt visas handbola izlases spēles lielo turnīru ietvaros.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-10 23:47, pirms 9 mēnešiem
Līme rakstīja: Fakts paliek fakts! Tas arī apliecina pērtiķbola vietu Vācijas un citu civilizētu valstu sporta spēļu hierarhijā. Bet LSM un citi kanāli mums stāsta muļķības par konkurētspēju un popularitāti!
Vācijā rādīja visas spēles maksas kanālā Magenta Sport. Bet finālu pārraidīja nacionālajā TV bez maksas. Ari futbols viņiem nekur nav pa velti. Un vai tad pie mums TV3 ir bezmaksas? Japerk kaukads GO3 vai TET abonaments.

     [+] [-]

, 2023-09-11 04:47, pirms 9 mēnešiem
rronijs rakstīja: Ari futbols viņiem nekur nav pa velti.
Izlase vienmer ir bezmaksas TV.

  -3 [+] [-]

, 2023-09-11 07:10, pirms 9 mēnešiem
Atkal te bomzi čīkst tiešām jums nav 10e mēnesi pa TV..visu tik pa velti gribat..pastalas

     [+] [-]

, 2023-09-11 07:54, pirms 9 mēnešiem
Vardc rakstīja: Atkal te bomzi čīkst tiešām jums nav 10e mēnesi pa TV..visu tik pa velti gribat..pastalas
Ir, bet daudz labprātāk tos par ātrāku internetu maksāju, nevis hujņas tv, kur par maksu man vēl reklāmas jāredz

     [+] [-]

, 2023-09-11 08:34, pirms 9 mēnešiem
Vardc rakstīja: Atkal te bomzi čīkst tiešām jums nav 10e mēnesi pa TV..visu tik pa velti gribat..pastalas
Tad pastāsti, kam ir domāti nodokļi demokrātiskā valstī?