Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Emils Ozerinskis

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Īsi pirms drafta sākuma Filadelfijas "Eagles" veica ievērojamu darījumu ar vienu no līgas vadošajiem malējiem uzbrucējiem Eidžeju Braunu, kurš tika pie līguma pagarinājuma 96 miljonu vērtībā, vienojoties par palikšanu ērgļu rindās līdz 2029. gadam. Tādējādi šajā starpsezonā Pensilvānijas komanda nodrošinājusi savu malējo uzbrucēju posteni, jo iepriekš komanda jau vienojās ar Haizmena trofejas ieguvēju Devontu Smitu. "Eagles" uzbrucēju duets uzskatāms par vienu no jaudīgākajiem pāriem visā NFL.

Jauno spēlētāju drafts

Ar pirmo numuru nekādu pārsteigumu nebija. Jau mēnešiem ilgi pirms drafta pārliecinoši tika norādīts, ka par pirmo numuru kļūs Dienvidkalifornijas Universitātes saspēles vadītājs Keilebs Viljamss. Lai atbrīvotu vietu 22 gadus vecajam Viljamsam Čikāgas "Bears" starpsezonā aizmainīja tikai pirms trīs gadiem pirmajā kārtā izvēlēto Džastinu Fīldsu uz Pitsburgas "Steelers".

Ar otro izvēli Vašingtonas "Commanders" pavēstīja par Luiziānas štata universitātes saspēlnieku Džeidenu Danielsu, kurš aizvadītajā koledžu futbola sezonā kļuva par prestižās Haizmena trofejas ieguvēju. Arī par trešo numuru kļuva saspēles vadītājs - Dreiks Mejs. Ziemeļkarolīnas saspēlnieks turpmāk kontrolēs Jaunanglijas "Patriots" spēli.

Lai gan ceturtā izvēle varēja potenciāli satricināt paredzēto drafta kārtību, tomēr lielākā daļa pareģojumu piepildījās, jo Arizonas "Cardinals" nolēma nesarežģīt savu izvēli, izvēloties Ohaio štata superzvaigzni Marvinu Harisonu, kura tēvs ir NFL Slavas zāles dalībnieks. Harisons jau iepriekšējos gados rādija iespaidīgu sniegumu, spēlējot kopā ar virkni citiem pirmajā kārtā izvēlētiem Ohaio štata malējiem uzbrucējiem.

Par pirmo izvēlēto uzbrukuma līnijas spēlētāju ar piekto numuru kļuva bloķētājs Džo Alts no Noterdeimas. Viņš turpmāk sargās Losandželosas "Chargers" saspēles vadītāju Džastinu Herbertu. Ar sesto numuru izšķirīga izvēle bija jāveic Ņujorkas "Giants", kurai bija iespēja izvēlēties Daniela Džounsa aizstājēju vai arī savam saspēles vadītājam dot palīdzību malējā uzbrucēja pozīcijā. Ņujorkieši izvēlējās otro variantu, nosaucot Luiziānas štata unviersitātes malējā uzbrucēja Malika Neibersa vārdu.

Negaidīti saspēles vadītāju izvēlējās Atlantas "Falcons", kurai tika prognozēta pirmā aizsardzības spēlētāja izvēle. Par spīti tam, ka nupat kā "Falcons" piesaistīja pieredzējušo saspeles vadītāju Kirku Kazinsu, vanagi nolēma laicīgi piesaistīt saspēles vadītāja pozīcijas mantinieku Maiklu Peniksu. Ar astoto un devīto numuru viens pēc otra tika izvēlēti Vašingtonas futbolisti. Pēc Peniksa sekoja malējais uzbrucējs Roms Odunze, kuram piespēles adresēs Čikāgas "Bears" ar pirmo numuru izvēlētais Viljamss.

Maiņas darījumu, lai pakāptos par vienu vietu augstāk, veica Minesotas "Vikings". Ziemeļnieki ar desmito numuru izvēlējās savu nākotnes saspēles vadītāju Džejdžeju Makārtiju, kurš ar Mičiganas universitāti kļuva par aizvadītās sezonas koledžu futbola čempionu. Tādējādi starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti pieci saspēles vadītāji.

Arī drafta turpinājumā skrējiens pēc saspēles vadītājiem nemitējās, jo pirmajā ducī tika izvēlēti seši spēles diriģenti. Denveras "Broncos" savas cerības ar 12. numuru lika uz Bo Niksu no Oregonas.

Līdz pirmā aizsardzības spēlētāja noderftāšanai bija jāgaida līdz pat 15. izvēlei, kad Indianapolisas "Colts" nosauca piespēļu steidzinātāja Laiatu Latu vārdu. Viņš kakla traumas dēļ koledžas laikā bija atvaļinājies no amerikāņu futbola, tomēr spēlētājs atgriezās laukumā un nu kļuvis par pirmo izvēlēto aizsardzības spēlētāju.

NFL drafta pirmās kārtas Top-16

Nr.SpēlētājsPoz.KoledžaKomanda
1.Keilebs ViljamssQBDienvidkalifornijaBears
2.Džeidens DanielssQBLuiziānaCommanders
3.Dreiks MejsQBZiemeļkarolīnaPatriots
4.Marvins HarisonsWROhaioCardinals
5.Džo AltsOTNoterdeimaChargers
6.Maliks NeiberssWRLuiziānaGiants
7.Džeisī LeitamsOTAlabamaTitans
8.Maikls PenikssQBVašingtonaFalcons
9.Roms OdunzeWRVašingtonaBears
10.Džejdžejs MakārtijsQBMičiganaVikings
11.Olu FašanuOTPensilvānijaJets
12.Bo NikssQBOregonaBroncos
13.Broks BoverssTEDžordžijaRaiders
14.Talise FuagaOTOtegonaSaints
15.Laiatu LatuDEUCLAColts
16.Bairons MērfijsDTTeksasaSeahawks

     [+] [-]

, 2024-04-26 09:14, pirms nedēļas
Bills reāli zābaki.Atkal treidojas ar Chiefs un iedod tiem čali kuru pašiem vajag un Chiefs vajag. Domājams visi atceras Bills-Chiefs pēdējo lielo treidu un ko Chiefs no tā dabūja

Falcons no comments.Iedeva Kazinsam 180 mil mēnesi atpakaļ un tagad nodraftē QB ar 8 piku.

     [+] [-]

, 2024-04-26 09:31, pirms nedēļas
Jauna ēra Čikāgas faniem!💪😃