Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Emils Ozerinskis

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.

Kanzasstitijas "Chiefs" ieguvusi divus iepriekšējos NFL čempiontitulus un jaunajā sezonā lūkots kļūt par pirmo komandu Super Bowl ērā, kas spējusi triumfēt trīs gadus pēc kārtas. Saspēles vadītāja Patrika Mahoumsa uzticamākais piespēļu adresāts ir 34 gadus vecais Treviss Kelsī, kurš aizvadītajā izslēgšanas spēļu turnīrā kļuva par visu laiku visvairāk piespēļu notvērušo spēlētāju NFL play-off vēsturē. Ar kopumā 165 notvertām piespēlēm Kelsī aizsteidzies priekšā Sanfrancisko "49ers" leģendārajam malējam uzbrucējam Džerijam Raisam (151).

Kelsī līguma pagarinājums uz divām sezonām ietver potenciālo atalgojumu līdz 34,25 miljoniem ASV dolāru. Garantētā summa līguma pagarinājumā ir 17 miljoni, bet 2025. gada līgas monetārās sezonas trešajā dienā garantēta kļūs arī līguma atlikusī daļa.

Pie lielākā līguma Jaunanglijas "Patriots" vēsturē, ko nav saņēmis Toms Breidijs, ticis aizsardzības līnijas iekšējais spēlētājs Kristians Barmors. 24 gadus vecais futbolists, kurš aizvadītajā sezonā atzīmējās ar 8,5 sekiem saņēmis četru gadu līguma pagarinājumu par kopējo summu 92 miljonu vērtībā. Ar šo sezonu Bostonas komandā sākas jauna ēra, jo ilggadējo komandas galveno treneri Bilu Beličeku nomainījis 38 gadus vecais Džerods Majo.

Ļoti lielu kritiku par pasivitāti brīvo aģentu tirgū šajā starpsezonā izpelnījusies Dalasas "Cowboys", kas kā pēdējā veica jebkādu jauna spēlētāja piesaisti un principā palika bez darījumiem, kas pelnījuši nozīmīgu atzīmēšanu. Pēc NFL jauno spēlētāju drafta gan ir veikts pirmais darījums ar skaļāka vārda īpašnieku, tomēr arī tas lielā mērā liek pakasīt pakausi. "Cowboys" savās rindās atgriezusi 28 gadus veco pussargu Ezikilu Eliotu, kuru pagājušajā starpsezonā Dalasas vienība palaida vaļā. Eliots devās uz Jaunanglijas "Patriots", kur aizvadīja ne īpaši ievērojamu sezonu, kopumā skriešanas un bumbas ķeršanas spēlē veicot piecus piezemējumus un sakrājot 955 jardus. Kovboji nolīguši pussargu uz vienu gadu par trīs miljoniem dolāru.