Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Neatkārtojamā Emma Mēsemana – divkārtēja Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Neatkārtojamā Emma Mēsemana – divkārtēja Eirolīgas vērtīgākā spēlētāja
Emma Mēsemana 2024. gada 13. aprīlī. Foto: EuroLeague Women

Beļģijas superzvaigzne Emma Mēsemana otro gadu pēc kārtas atzīta par sezonas vērtīgāko spēlētāju FIBA Eirolīgā basketbolā sievietēm, sestdien, 13. aprīlī, informēja turnīra rīkotāji.

Kitijas Laksas komandas biedre un Stambulas “Fenerbahce” spēka uzbrucēja šosezon vidēji guva 17,7 punktus, izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas un izdarīja 4,7 rezultatīvas piespēles. Mēsemana vidēji realizēja 57,9% metienu no spēles, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu 23,9.

“Tas vienmēr ir īpaši (izcīnīt MVP balvu), taču cilvēki, kuri pazīst mani, visi zina, ka tas nav mans mērķis,” teica Mēsemana. “Šī ir cita sezona un viss jāizdara no sākuma – tāpēc ļoti novērtēju šo balvu. Tā neko nemainīs manā attieksmē pret finālu – gaidāma smaga un, galvenais, skaista spēle.”

Beļģijas basketboliste no Flandrijas – flāmu valodā runājošās valsts daļas pie Nīderlandes robežas – svētdien var kļūt par trešo spēlētāju, kura karjeras laikā kļuvusi par seškārtēju Eirolīgas čempioni. Rekords pagaidām pieder amerikānietei Daianai Taurasi un spānietei Albai Torensai.

“Eirolīga ir viens no labākajiem turnīriem pasaulē un katrs tituls ir īpašs. Pagātnē notikušais nav svarīgākais, lai gan mans lielākais mērķis vienmēr ir uzvarēt. Skatos uz priekšu, lai palīdzētu izcīnīt pirmo titulu dažām jaunākām komandas biedrēm.

Mēsemana balsojumā par sezonas vērtīgāko spēlētāju apsteidza “USK Praha” austrāliešu centru Ezi Magbegoru un Aleksas Gulbes komandas biedri – “Zaragoza” līderi Leoniju Fībišu.

Eirolīgas pirmais piecinieks: Marina Meibrija (Mersin), Keila Makbraida (Fenerbahce), Leonija Fībiša (Zaragoza), Emma Mēsemana (Fenerbahce), Ezi Magbegora (USK Praha).

Eirolīgas otrais piecinieks: Ivonna Andersone (Fenerbahce), Kenedija Bērka (Villeneuve d`Ascq), Valeriane Ajaji (USK Praha), Žanela Salona (Villeneuve d`Ascq), Elizabeth Williams (Mersin).

Labākā spēlētāja aizsardzībā: Ivonna Andersone (Fenerbahce). Otrajā vietā Ezi Magbegora (USK Praha), trešā Elizabete Viljamsa (Mersin).

Labākā jaunā spēlētāja: Sika Kone (Avenida). Otrajā vietā Elena Buenavida (Valencia Basket), trešā Ajša Sivka (Famila Schio).

Labākais treneris: Rašids Mezjane (Villeneuve d`Ascq). Francijas treneris apsteidza Aleksas Gulbes treneri Karlosu Kantero Moralesu un Miškolcas stūrmani Peteru Volgi.

Labākā individuālā izspēle: Destinija Slokuma (Uni Gyor).

Izcilības balva centīgākajam klubam: Aleksas Gulbes pārstāvētais “Zaragoza” klubs debijas sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, turklāt mājās regulāri pulcēja ap četriem tūkstošiem skatītāju. Balvas pretendentu pulkā bija Francijas “Basket Landes” un Spānijas “Valencia Basket”.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/eurolea...
EuroLeague Women 2024: kalendārs, tiešraides un jaunākās ziņas
EuroLeague Women 2023 ziņas un arhīvs
EuroLeague Women 2022 ziņas un arhīvs

     [+] [-]

, 2024-04-13 21:05, pirms 2 nedēļām
Kapēc neatkārtojamā?

     [+] [-]

, 2024-04-14 03:02, pirms 2 nedēļām
Mjā, divkārtēja jau ir atkārtošanās.. 😉