Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Portāla lasītāji jūsmo par Žagara performanci ceturtdaļfinālā pret Vāciju

Emils Ozerinskis

Portāla lasītāji jūsmo par Žagara performanci ceturtdaļfinālā pret Vāciju
Artūrs Žagars. Foto: FIBA

Visas FIBA Pasaules kausa izcīņas laikā portāla Sportacentrs.com lietotāji dalās savā viedoklī par Latvijas basketbolistu sniegumu. Sāpīgajā ceturtdaļfinālā, kur latvieši palika viena precīza trejača atstatumā no pusfināla sasniegšanas, iespaidīgu sniegumu nodemonstrēja Artūrs Žagars, kurš saņēma ļoti augstu atzīmi portāla lasītāju balsojumā.

Jāatzīmē, ka Latvijas izlases aizsardzībai izdevās pieķēdēt pie laukakmens Vācijas izlases līderi Denisu Šrēderu, kurš netrāpīja nevienu no astoņiem trejačiem un kopumā trāpīja tikai četrus no 26 izdarītajiem metieniem no spēles. Latvijas izlases diriģents Artūrs Žagars tiešajā cīņā ar NBA saspēles vadītāju aizvadīja savu spilgtāko spēli turnīrā, saberot 24 punktus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles. Portāla lasītāji, neskatoties uz neveiksmes rūgtumu, sabalsoja Žagaram 9,6 ballu vērtējumu. 73% balsojuma dalībnieku savā anketā Žagaram ielika "10", bet vēl teju 20% atvēlēja devītnieku.

Valstsvienības tālmetienu ložmetējs Dāvis Bertāns cīņu pret vāciešiem sāka ar trīs pirmās ceturtdaļas tālmetieniem, kas uzdeva labu toni cīņai par uzvaru. Rūjienietis kopumā sakrāja 20 punktus, kļūstot par cīņas otro rezultatīvāko dalībnieku, tomēr neiespējami augsto metienu precizitāti visas cīņas gaitā NBA basketbolists nenoturēja, trāpot sešus no 13 izdarītajiem tālmetieniem. Lielu apspriešanu saņēmis uzbrucēja pēdējais lēmums, pirms beigu sirēnas doties pēc uzvaras ar tālmetienu nevis censties izmantot Vācijas nenostādīto aizsardzību un doties caurgājienā rezultāta izlīdzināšanai un pagarinājuma panākšanai. No portāla lietotājiem Bertānam spēlē pret vāciešiem tikusi atzīme 8,6 ballu robežās.

Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki ļoti lielu uzsvaru turnīra gaitā licis uz cēsnieku Rodionu Kurucu, kura aizsardzības darbības ievieš lielu drošību sava groza sargāšanā. Pret Vāciju Kurucs guva septiņus punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Vecākais no brāļiem Kuruciem realizēja visus savus izdarītos metienus, tomēr jāatzīst, ka viņš grozam uzbrucis ļoti selektīvi, no tālienes izpildot tikai vienu metienu, kad tika pamests pavisam nepieskatīts. Pat relatīvi brīvās situācijās cēsnieks bieži lemj par bumbas piespēlēšanu kādam citam, nevis uzbrukuma uzņemšanos uz saviem pleciem. No Sportacentrs.com aptaujas dalībniekiem Kurucam tikušas 8,5 balles.

De facto centra funkcijas Latvijas izlasē pilda Andrejs Gražulis, kuram spēlē pret Vāciju bija otrs lielākais spēles laiks aiz Bertāna. Kokneses augstlēcējs sakrāja astoņus punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas kā arī pa reizei bloķēja pretinieka metienu un pārtvēra bumbu. Gražuļa sniegumu skatītāji novērtēja ar 8,4 ballēm. Piektā augstākā atzīme šajā balsojumā tika valmierietim Rolandam Šmitam, kurš ar diviem trejačīem pēdējā ceturksnī palīdzēja Latvijai kārpīties ārā no mīnusiem, dodot cerības uz uzvaru. Kopumā 14 punktus statistikas protokolā iekalušais Šmits portāla lasītāju prēt bija nopelnījis 8,2 ballu atzīmi.

Jau šodien pulksten 11:45 Latvijas basketbolisti dosies cīņā pret Lukas Banki dzimteni Itāliju par vietu sadali no 5. līdz 8. pozīcijai.

Latvijas basketbolistu atzīmes spēlē pret Vāciju

BasketbolistsVērt.BasketbolistsVērt.
Artūrs Žagars9.6Kristers Zoriks7.4
Dāvis Bertāns8.6Artūrs Kurucs7.1
Rodions Kurucs8.5Artūrs Strautiņš6.1
Andrejs Gražulis8.4Aigars Šķēle5.7
Rolands Šmits8.2Klāvs Čavars5.2

Sportacentrs.com lasītāju dotās atzīmes:

pret Libānupret Francijupret Kanādupret Spāniju
pret Brazīlijupret Vāciju

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

     [+] [-]

, 2023-09-07 10:40, pirms 9 mēnešiem
Pelnīti! Prieks, ka arī Dāvim tomēr sakarīgs vērtējums. Abi nospēlēja labi, vismaz uzbrukumā.

     [+] [-]

, 2023-09-07 11:13, pirms 9 mēnešiem
Žagars NBA!

     [+] [-]

, 2023-09-07 11:35, pirms 9 mēnešiem
Lielākais noslēpums: kas ir ar Pasečniku? Vai pēc turnīra beidzot uzzināsim?