Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta" ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons ievēlēts Eiropas Klubu savienības valdē

Agris Suveizda

"Metta" ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons ievēlēts Eiropas Klubu savienības valdē
Ģirts Mihelsons. Foto: Sanita Ieva Sparāne/Latvijas Futbola virslīga

Vakar Briselē tika aizvadīta Eiropas Klubu savienības (Union of European Clubs, UEC) pirmā ģenerālā asambleja, kurā kopumā piedalījās 80 futbola klubi no 20 valstīm, tajā skaitā Latvijas futbola klubi RFS, "Riga", "Valmiera", "Metta", "Tukums 2000"/"Telms", "Daugavpils" un FS "Jelgava", ziņo Virslīga.

Eiropas Klubu savienības pirmajā ģenerālajā asamblejā galvenie uzdevumi bija apstiprināt izmaiņas savienības statūtos, kas ļautu vēl plašākam futbola klubu lokam pievienoties asociācijā, apstiprināt asociācijas turpmāko stratēģiju kā arī kopīgi ievēlēt jauno Eiropas Klubu savienības prezidentu un valdi.

Par savienības prezidentu tika ievēlēts Alekss Mucio, kurš ir Beļģijas kluba “Royale Union Saint-Gilloise” prezidents. Vēl organizācijas vadībā par ģenerālsekretāru tika apstiprināts Deniss Gudasičs, bet par izpilddirektoru Gerets Farelijs. Valdē tika kopumā ievēlēti 16 pārstāvji, un viens no tiem ir Latvijas futbola kluba "Metta" ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons.

Eiropas Klubu savienības ieskatā Eiropas futbolā viens no galvenajiem uzdevumiem būs saglabāt konkurētspējīgu vidi. Būtiski būs pasargāt esošo funkcionējošo sistēmu no nākotnes reformām, vienlaicīgi strādāt pie labākiem un jauniem solidaritātes mehānismiem, kas sevišķi nāktu par labu klubiem, kas ir strādājuši pie jauno spēlētāju izaugsmes, kuri vēlāk tikai nonāk Eiropas vadošajos klubos, spēlē valstsvienībās. Svarīgs mērķis ir nākotnē strādāt pie tā, lai uzlabojas UEFA klubu sacensību ieņēmumu sadale.

Izmantotie resursi:
https://tonybetvirsliga.lv/fk-metta...
https://uploads-ssl.webflow.com/642...

  -2 [+] [-]

, 2024-04-25 15:44, pirms nedēļas
Lieliski, Gjirts malacis! Beidzot arii ir kaads dariitaajs, nevis tikai standarta dailjrunaataaji...

  +1 [+] [-]

, 2024-04-25 16:10, pirms nedēļas
Kas tā par organizāciju? Gandriz desmitā daļa klubu (7no 80) no Latvijas.

     [+] [-]

, 2024-04-25 16:27, pirms nedēļas
Ja kas - mani arī ievēlēja sava pagalma valdē.

     [+] [-]

, 2024-04-25 17:12, pirms nedēļas
Cerams, viņš arī tur kongresos uzdos vadībai jautājumus, saistītus ar futbola noteikumiem!