Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"LSPA" spraigs zaudējums Somijā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

"LSPA" spraigs zaudējums Somijā
Edgars Vadzītis
Foto: Sandra Škutāne

Sestajā Baltijas handbola līgas mačā Latvijas spēcīgākā komanda "LSPA" piedzīvoja zaudējumu, kas brīvā un atraktīvā, taču spraigā cīņā izbraukumā piekāpās Somijas čempionāta līdervienībai "Riihimaen Cocks" ar 35:38 (17:20).

Mača sākumā, pateicoties Edgara Vadzīša diviem un Normunda Blomes vārtu guvumiem, "LSPA" izvirzījās vadībā ar 3:0. Ātri vien somi atguvās, rezultātu izlīdzināja un izvirzījās vadībā ar 2-3 vārtu pārsvaru. Regulāri galvenokārt pateicoties Vadzīša aktivitātēm uzbrukumā latviešiem izdevās rezultātu izlīdzināt, taču puslaika beigās ar ātro uzbrukumu palīdzību mājiniekiem izdevās iegūt trīs vārtu pārsvaru (20:17).

Pēc pārtraukuma Rīgas komanda uzlaboja savu spēli aizsardzībā, neļaujot somiem tik brīvi aizskriet ātrajos uzbrukumos. Pakāpeniski samazinot rezultāta starpību, Guntars Lejnieks puslaika vidū rezultātu izlīdzināja - 28:28. Līdzīga spēle turpinājās arī turpmāk. Astoņas minūtes pirms mača beigām pie rezultāta 31:32 Rīgas komanda nopelnīja četras minūtes spēlēt vairākumā, taču jau nākošajā epizodē noraidījumu nopelnīja arī Artis Kurmēns. Savu iespēju neizmantojām, bet somi pēc mazākuma izciešanas ieguva pat +5 (38:33). Mača izskaņā vārtus guva Edgars Vadzītis un Guntars Lejnieks, līdz ar beigu signālu uzstādot gala rezultātu - 35:38.

Izjust spēli tā arī neizdevās vienam no "LSPA" līderiem Artim Kurmēnam, taču daudz vairāk piekliboja spēle aizsardzībā, kas ļāva mājiniekiem daudz vārtus gūt no līnijas un malējo spēlētāju pozīcijām. Atbildes mačā Rīgā "Riihimaen Cocks" klāsies daudz grūtāk. "LSPA" vienībā fantastisku maču aizvadīja Edgars Vadzītis, kurš guva 14 (!) vārtus, savukārt pa pieciem precīziem raidījumiem atzīmējās Artis Kurmēns un Lauris Rūtiņš.

Nākošo maču "LSPA" aizvadīs tieši pēc desmit dienām 17. februārī, kad izbraukumā Latvijas čempionāta mačā Dobelē tiksies ar vietējiem "Tenax" handbolistiem.

Baltijas līga.
7. februāris.
Riihimaen Cocks (Somija) - LSPA 38:35 (20:17)

LSPA: Vadzītis 14, Rūtiņš un Kurmēns 5, Blome un Lejnieks 4, Ērmanis 2, Lisovskis 1.

Izmantotie resursi:
hk-lspa.lv

     [+] [-]

, 2010-02-07 21:51, pirms 14 gadiem
Edgars malacis