Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgā volejbolā sievietēm Rīgas komandām pieci punkti spēlēs ar lietuvietēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas līgā volejbolā sievietēm Rīgas komandām pieci punkti spēlēs ar lietuvietēm
RVS/LU volejbolistes. Foto: Rīgas Volejbola skola

“Optibet” Baltijas Sieviešu volejbola līgā (BSVL) kopīgiem spēkiem piecus punktus cīņās ar divām spēcīgākajām pagājušās sezonas komandām no Lietuvas izcīnīja Rīgas Volejbola skola (RVS)/Latvijas universitāte (LU) un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU)/Murjāņu Sporta ģimnāzija (MSĢ).

BSVL sacensībās tuvu divu uzvaru izcīnīšanai bija RVS/LU volejbolistes, kuras sestdien savā zālē ar 2-3 (25:18, 22:25, 23:25, 28:26, 15:17) zaudēja pagājušās sezonas čempionvienībai “Kaunas-VDU”, piektajā setā esot vadībā ar 14:11 un 15:14, bet svētdien ar 3-0 (25:11, 25:22, 25:20) apspēlēja vicečempioni Jonavas “Aušrine”. Otrās spēles rezultāts ir mānīgs, jo abos pēdējos setos mājinieces seta gaitā panāca lielāku pārsvaru, punktu spēlei ar Arinas Sosinovičas bloku pieliekot vien ar devīto mačbumbu.

Pirmajā mačā RVS/LU komandā 19 punktus guva Katrīna Paula Krustkalne, četrus punktus gūstot ar bloku, 16 punktus guva Rūta Putene, 15 – Lāsma Ozola, kura arī četrus punktus nopelnīja ar bloku, 13 – Anna Cepurīte un 12 punktus – Anabella Maļina. Pretiniecēm četras spēlētājas guva no 11 līdz 13 punktiem, par rezultatīvāko komandā kļūstot Vaivai Valionītei.

Svētdien 14 punktus guva Krustkalne, 12 punktus guva Cepurīte, abām trīsreiz ieservējot “eisus”, un 10 – Marta Gintere, kura izcēlās ar četrām netveramām servēm. Viešņām 15 punktus guva Jekaterina Kovaļska.

“Man ir jābūt apmierinātam ar nedēļas nogales spēļu rezultātiem, jo mums šonedēļ bija daudz problēmu. Mēs trenējāmies bez cēlājām un nezinājām, kura nedēļas nogalē varēs spēlēt. Tāpēc par uzvaru un 2-3 zaudējumu esmu laimīgs. Varējām uzvarēt arī vakar, bet veiksme nebija mūsu pusē,” pēc četriem iegūtiem punktiem teica RVS/LU komandas galvenais treneris Milans Bratičs. “Uzskatu, ka pirmā mača iznākumu noteica pieredze. Pirms sezonas lielu uzsvaru likām uz fizisko gatavošanos, un man liekas, ka tas bija svētdienas uzvaras galvenais iemesls. Turklāt mūsu rezervistu soliņš ir garāks. Piekrītu, ka no abām mūsu pretiniecēm Kauņas komanda ir spēcīgāka, taču šodien tas nebija Jonavas vienības maksimums. Viņas bija nogurušas.”

RSU/MSĢ “Rimi” Olimpiskajā centrā vispirms ar 2-3 (25:23, 17:25, 24:26, 25:17, 13:15) piekāpās “Aušrine”, bet pēc tam ar 0-3 (22:25, 15:25, 14:25) – “Kaunas-VDU”.

RSU/MSĢ komandā 21 punktu guva Karmena Struka, 20 punktus – Agija Ankevica, bet 11 punktus – Katrīna Struka. Viešņām ar 26 punktiem izcēlās Daniele Kvedaraite, kura pa trim punktiem guva ar bloku un servi, bet pa 16 punktiem guva Kovaļska un Irina Jakutavičiene. Svētdien RSU/MSĢ rindās neviena no spēlētājām neguva vairāk par pieciem punktiem, bet čempionēm 15 punktus sakrāja Gvanca Ulumbelašvili.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols